Bygge med glas

I har købt en lejlighed inde i sådan et luksuskompleks, der har fin udsigt over havnen og vandet. Den ligger oppe på ottende sal, så du kan faktisk godt mærke en rimeligt stærk vind, når I sidder på balkonen. Det irriterer dig med den evindelige vind og at der ligesom ikke er et sted, hvor du kan finde læ, og alligevel være ude i den friske luft. Du savner den lækre udestue i glas, som huset I solgte, havde. Den havde udendørs foldedøre i glas, så du ligesom kunne få naturen ind i udestuen – og alligevel sidde i læ for den milde brise. Her i lejligheden på ottende sal er det umuligt – sådan som betingelserne er lige nu.

Ret dyr lejlighed

Lejligheden var dyr. Beliggenheden er dog i top. Det er nemt at komme ind til byens centrum, hvor I kan gå i teatret eller til koncert. I skal ikke ligge og køre i en time, for at komme derind – og først finde en parkeringsplads – inden en god middag på restauranten kunne nydes. Men altså. Den stærke vind deroppe i højden generer altså. Og du har besluttet at gøre noget ved det.

Du har allerede forsøgt dig med at stille nogle store potteplanter op langs det fine glasværn, som ellers ikke skæmmer for udsigten. Det var ikke en god idé med potteplanterne. De væltede hele tiden. Resultatet: Du skulle feje jord op dagligt. Ret irriterende at skulle arbejde med væltede potteplanter inden morgenkaffen.

En mulig løsning

Du har dog fået en idé: Ville det være muligt at afskærme en del af balkonen med sådan et glasværn, der er stort nok til at kunne nå helt op til niende sal? Det er ikke sådan, at du tænker, at hele balkonen skal omdannes til en form for drivhus. Bare en lille del af den. Du har lavet nogle små tegninger. Du har taget mål af, hvor mange meter nyt – højt – glasværn, du gerne vil have sat ind i stedet for det nuværende.

Og nu, hvor du har præsenteret din idé for din ægtefælle, så har I talt om idéen. Han synes faktisk, at det er en ret god idé. Så længe at den nye afskærmning ikke danner sådan en drivhusatmosfære og fugt. I skal også lige tale med ejerforeningen, om det er tilladt at lave den slags ændringer. Selvom det vil være en meget diskret ændring i hele bygningens facade, så er det nok bedst, at I lige tjekker det.

Glarmester der kan levere glas på mål?

Og er der intet til hinder for det, ja så skal I starte den store skattejagt: Hvor kan I finde en glarmester, der kan skære tykt glas på mål, som skal anvendes som glasværn imod vinden. Der er jo ikke tale om et glasværn, som tillader, at du står og læner dig til det uden at falde ned. Nej, det skal være meget højere. Og hvordan monteres det sikkert? En god glarmester kan sikkert vejlede og give gode råd. Han vil nok også huske at minde jer om, at I skal købe sådan en af de der selvklæbende fugle-silhuetter, der forhindrer mågerne i at flyve ind i glasset. Måske kan det endda hjælpe mod støj fra gaden?