Danske sommerhuse til leje?

Vi er allerede midt i juli – og du har stadig ikke fået lejet det sommerhus. Du havde ellers lovet hele familien, at du ville sørge for det. Du har mange gode forklaringer på, hvorfor det ikke allerede er på plads. For det første, så kontaktede du et bureau, der er specialiseret i sommerhusudlejning, og den behandling, du fik, var under lavmålet. Når du ringer op for at høre og spørger ind til hvad, hvor, hvor meget, så forventer du jo at få svar på dine spørgsmål. Men det kunne det specifikke bureau ikke give dig. Så du ringede op til et andet bureau med sommerhusudlejning. De svarede ikke. Du var nr. 32 i køen i flere timer – så din tanke var, at det bureau sikkert er totalt lukket.

Den køber de ikke

Din familie tror ikke på din forklaring. Og det har de altså også god grund til – du ved det godt. Du kunne have undersøgt jeres muligheder for at leje et sommerhus for lang tid siden. Dengang i besluttede, at de ikke skulle være en charterferie til Sydeuropa, men en ferie til Nordjylland. Dengang, da I blev enige om, hvornår I skulle på ferie. Det var jo helt tilbage i marts måned, at i begyndte at planlægge sommerferien. Så hvorfor gjorde du det ikke? Havde du måske en anden plan? En overraskelse til familien? Eller var du bare doven – og slet ikke i humør til at tale om leje af sommerhus dengang i marts?

Nu er gode råd dyre

Nu er du på den. Du ser din families skuffelse over, at de ikke ved, hvor I skal hen – og om I overhovedet kommer afsted. Du lover dem,  at I kommer på ferie. Og du lover dem, at du nok skal ordne alt. Du skal bare have fred og ro i et par timer. Det får du. Fred og ro altså. Ingen gider at tale med dig. Og du kan mærke den kolde mur inde i stuen, hvor ingen reagerer, når du siger noget. Panikken rammer dig. Hvad gør du?  Du sætter dig ned ved dit lille hjemmekontor. Ignorerer larmen fra tv-apparatet.

Find sommerhuse til leje på Google

Tager dit headset på og begynder at søge på Google efter ”Sommerhusudlejning Danmark”.
Du finder huse på Bornholm, i Vestjylland og på Lolland Falster. Hvad skal du vælge? De ser lækre ud alle husene. Du kigger på priser. Har ligesom besluttet, at det skal være et sommerhus, der ligger højest 50 m fra stranden, så prisen må være derefter. Du finder da også gode løsninger. Der er huse med charme. Der er huse med ultramoderne udtryk – og så er der huse med ekstra luksuriøse faciliteter. Du tager en hurtig beslutning.

Klikker ind på et sommerhus, der ser rigtigt lækkert ud. Det ligger 45 m fra stranden – men har faktisk også indendørs pool. Ferien er reddet. Du lejer det i en uge. Alt sammen vi den her online service, hvor du ikke er nødt til at ringe op og tale med personale. Du trykker bare på bestilknappen – og hurtigt bliver du ført over til betalingssiden, hvor du betaler, får bekræftelse på handlen. Og i mellemtiden har du fået en mail med lejekontrakt og betingelser.