Behov for rengøringsfirmaer

Hvis du nu sad for et par weekender siden – ligesom resten af verdenens royalister – og så kroningen af King Charles III af Storbritannien – tænkte du så på, hvor mange timers forberedelser til prøver, rengøring af kareter og kirker, der er gået, inden hele ceremonien kunne realiseres? Eller lyttede du mest til korsang og orkestermusik? Nød du at få lov til at se et øjeblik af britisk historie?

Jeg fulgte lidt med

Selv fulgte jeg sådan lidt med i hele ceremonien via BBC. Og et eller andet sted, må jeg indrømme, at det var en imponerende og følelsesladet ceremoni, som alle kan forstå. Ligesom julegudstjenesten. Men det fik mig altså også til at tænke på forberedelserne, der skal til, for at sådan et kæmpe show, der bliver vist live over hele verden, kan løbe af stablen uden problemer. Alt skal være forberedt, blankpudset og olieret, så intet i maskineriet bag ved de flotte kostumer, farver og processioner, går itu. Herunder også rengøringen. Ingen tænker på alle de mennesker, der har været involveret i rengøringen – ikke kun af Westminster Abbey. Også alle andre rum – og faktisk også gaderne.

Rengøring i døgndrift

Der har måttet være mindst ti kæmpestore rengøringsfirmaer i gang i døgndrift i flere dage.
Nu ved jeg ikke, hvor mange rengøringsfirmaer, der eksisterer i London. Men her i Aarhus er der en del. Og et af dem kender jeg særlig godt. Det er et rengøringsfirma, som har specialiseret sig i kontorrengøring. Det er ikke et kæmpestort firma, men det er et pålideligt firma, som kan hjælpe alle i hele Aarhusområdet med at få gjort deres kontorer rene.

Personalet er glade mennesker, de har altid et smil med til dig, når de møder ind på dit kontor i Aarhus. Og har du brug for at få dem til at lave kontorrengøring ude i Risskov, hvor du har en lille afdeling, så gør de gerne det. Det er nemt at tale med dem om særlige behov, som du, som virksomhedsejer, måske har. Der kan altid laves om på aftalerne – også uden vrøvl og diskussion.

Fleksibilitet?

Gad vide, om de engelske rengøringsfirmaer er lige så fleksible? Det er de nok ikke. Måske er de. Det ved jeg ikke. Jeg tænker bare at op til den der kroningsceremoni, der har hoffet og sekretærerne og hvad de nu ellers kaldes, haft ualmindeligt travlt med at forhandle med de engelske rengøringsfirmaer. Og jeg er overbevist om, at de har brugt alt for meget tid på det. Måske fordi det har været meget store firmaer. Her i landet er de fleste firmaer, der tilbyder rengøringsservice ikke så store. Heldigvis. Men til gengæld er der mange små firmaer.

Og det skal vi lige tænke lidt over. Der er sikkert mange flere mennesker – forholdsmæssigt set – der har jobs indenfor rengøringsbranchen her i landet, end der er i Storbritannien. Og det skyldes, at vi er et land, der lever af viden og service – hvilket vil sige, at vi arbejder på kontorer. Rengøringsfirmaerne her skal ikke ud og slås for at få en enkelt kæmpestor kontrakt, sådan som få rengøringsfirmaer i Storbritannien har skullet.