Indretning af badeværelset

Hvis du lige nu sidder med årets regnskab foran dig, fordi du skal til at budgettere den der renovation ude i badeværelset, så kan jeg ikke gøre så meget andet, end at ønske for dig, at alt går godt, og så give dig nogle tips til, hvordan du får mest for dine penge. Når det handler om badeværelset.

De gode tips

Tip nr. 1: Du skal sørge for, at dit nye badeværelse bliver et lyst og behageligt rum for alle brugere af det, at opholde sig i. Vi bruger faktisk lang tid på badeværelset. Af flere grunde. Dem kender du selv. De lyse farver skal derfor have prioritet. Nej, det behøver ikke at være klinisk hvide farver. Men lyse.

Tip nr. 2: Har du mulighed for det, så skal du sørge for, at der indsættes et nyt, men godt isolerende vindue i rummet. Hvis ikke, så er minimum, at du sørger for god ventilation. Basta. Badeværelser er fugtige rum, og fugt skal ventileres eller luftes væk.

Tip nr. 3: Brug så vidt muligt komfortable badeværelsesmøbler og armaturer. Det gælder alt fra toiletkumme, badekar til håndvaskens vandhaner. De skal være funktionelle og enkle at betjene – armaturerne altså. Møblerne skal være komfortable – uden skarpe kanter eller små duppeditter, som du og din familie kan slå jer på.

Tip nr. 4: Sørg for at afskærme den del af badeværelset, som er mest fugtigt. Dette vil ofte være brusenichen. Og her er en brusedør i glas ideel. Vand sprøjter ud fra nichen og kan danne pytter på gulvet, som man kan skride i. Et fald i et badeværelse kan være ret katastrofalt, fordi materialerne som regel er meget hårde. Gulvet er måske lavet af keramiske klinker. Væggene kan være beklædt med porcelænsklinker mv.

Tip nr. 5: Dette er sikkert det vigtigste tip overhovedet: Sørg for at hele rummet er nemt at holde rent.

Vennernes badeværelser

I er lige kommet hjem efter en glimrende og meget larmende fest hos nogle af jeres venner. De har holdt housewarming og er stolte af deres nye bolig. Er der noget I virkeligt godt kan forstå, så er det deres stolthed. Der er blevet brugt mange penge på at få boligen i så god stand, at alle til festen savlede af misundelse over at se og få forklaret alle forbedringerne, der blev lavet.

Fritstående badekar

Ja, misundelig, det er lige præcist det, du er lige nu. Det der badeværelse var jo på størrelse med en af de store luksussuiter, du kan få lov til at betale for på et hotel. Det fritstående badekar var imponerende. Hele arrangementet med sådan et par brusevægge, der var sat op omkring badekarret, gav det ligesom en afskærmning, så andre også kan få adgang til badeværelset, uden at du bliver forstyrret, imens du nyder tiden i badekarret i fred og ro. Det var sådan to brusevægge – af tykt glas – der var blevet sat op for at afskærme badekarret. Det fungerede super godt. Gav rum til privatliv og samtidigt lys.

Lækre brusevægge

Og så kunne du se, at de der brusedøre – eller brusevægge – var behandlet med et eller andet kalkfjernende middel, som bevirker, at glasvæggene altid fremstår rene. Det er jo en fordel. Men dertil kom også, at generelt har dine venner vægtet, at funktionalitet og god hygiejne skulle være i fokus. Og det er det.

Ja, du er misundelig på dine venner. De har fået det flotteste hus. De bedste badeværelser og et ultra moderne køkken. De bor nu i en bolig, som du faktisk godt kunne finde på at købe – anonymt.
Du putter dig ind til din mand. I hvisker til hinanden, at i nød at være med til festen. I taler om, at I måske skal gøre noget ved den der gamle brusedør ude ved brusenichen. Søvnen omfavner jer.