Mere praktik – mindre snak

Nu er du ved at være godt træt af at høre på ham der lederen af din afdeling. Han er såmænd sød nok. Forstår det godt, hvis der er et personligt problem, der tvinger dig til at tage fri en formiddag.
Men altså, kunne han ikke lige stoppe med de der evindelige mandagsmorgenprædikener, der handler om samarbejde i teams? Vi ved det jo godt alle sammen. Vi skal samarbejde. Helst via god kommunikation og effektivitet. Ha. Effektivitet? Hvor er den henne, når der skal svares på adskillige små noter på chatten i Teams. Eller de sociale medier?

Det bimler og bamler

Det bimler og bamler med forskellige små lyde, der kommer fra telefonerne. Enten er det Instagram, der fortæller, at der er et nyt fotografi. Eller også er det SMS, der pinger. For slet ikke at nævne din mail, der bare dutter hvert andet minut.

Sig mig lige engang: Har du tænkt over, at når du hele tiden svarer på SMS’er, kommenterer på fotografier eller svarer på mails fra dine veninder, så er du slet ikke parat til at indgå i et team samarbejde. Måske er det lige præcist det, din leder forsøger at fortælle jer hver mandag morgen: Han forventer, at I bruger mindre tid til at pleje jeres individuelle interesser og mere tid på at passe jeres jobs? Ja, jeg spørger bare. Men tænk lidt over det, ikke?

Svært at tilsidesætte sig selv

Det er ikke nemt for dig at tilsidesætte dig selv, når du lige er tiltrådt din første stilling. Men det kan faktisk blive meget svært for dig at bygge den karriere, som du drømmer om, op, hvis du ikke gør det. Du skal nemlig lære, at i dette samfund, som vi lever i, der kan du ikke overleve som en ensom ulv. Du skal samarbejde med dine kollegaer og med mennesker, du ikke kender – og måske aldrig møder sådan live. Face-to-face. Er du med?

Teambuilding er vigtigt

Hvis du først har forstået, hvor vigtigt teambuilding er for de danske virksomheder indenfor din branche, så vil du heller ikke have nogle problemer med at forklare din veninde, hvorfor du ikke svarede på hendes beskeder og mails lige med det samme.

Ok, du lærte måske lidt om team samarbejde, da du studerede. Men hvad lærte du egentlig? At der skal save på albuerne, så du kunne fremstå som hende, der er dygtig? Hvis det er tilfældet, så bliver du meget ensom. Måske kan du overleve som freelancer eller kommissionslønnet sælger. Hvis du har forstået, hvorfor godt team samarbejde er nødvendigt for os alle, så møder du op i morgen med din telefons lydstyrke indstillet til 0. Ok?

God indslusning tak

Skal vi så se at komme i gang med at få dig godt ind på vores team og udvikle det? Fint. Hør her: Teamet består af 3 seniorkonsulenter, som du skal assistere. Du får mange forskellige opgaver. Og du skal ikke være bange for, at du ikke kan løse dem. Det kan du. Men du skal heller ikke løbe hen og bede seniorkonsulenterne om at holde dig i hånden. Prøv dig frem. Lav fejl. Giv forslag. Tag imod kritik. Det er essensen af godt team samarbejde.