En fornuftig investering

Somme tider så synes jeg altså, at min søn er totalt uansvarlig. Han er lige kørt efter at have været på besøg hos mig. Han kom sådan lidt uventet. Eller nej, det var faktisk ikke uventet. Jeg vidste godt, at han ville dukke op på et eller andet tidspunkt. Det var bare et lidt ubelejligt tidspunkt for mig. Men han er min søn, så da han ringede og sagde, at han lige ville komme forbi, så kunne jeg jo ikke bare sige til ham, at det skulle han ikke gøre. Så jeg måtte aflyse middagen, jeg havde planlagt at lave for min kæreste.

Agendaen

Min søn kom altså forbi til kaffe. Jeg havde stadig alle de lækre råvarer liggende på køkkenbordet, da han kom, og han kunne godt se, at det ikke var det rigtige tidspunkt at dukke op på. Men vi lavede kaffe, satte os ind i stuen og nød den. Han fortalte om sit job. Om sin familie – som jeg lige har set for 2 dage siden … og om det nye hus, han har købt til sin familie. Det er en gammel hytte, der ligger nede ved strandvejen. Et flot gammelt hus. Jeg kender det godt. Har gået forbi det i årevis, på de daglige gåture med hunden. Det er et dyrt hus. En dyr adresse. Nu har han købt det. Jeg er naturligvis glad på hans vegne. Det bliver vidunderligt for dem.

Lån til isolering

Men jeg må sige, jeg var faktisk også på vagt, fordi jeg godt vidste, hvad der ville komme efter vores smalltalk over kaffen: Han ville bede mig om et lån, så han kan få lavet ny isolering af loftet i huset. Og jeg kan lige forestille mig, at det trænger det hårdt til. Huset har ikke været beboet i mange år. Så ja, der skal laves en hel del i det.

Og selvfølgelig. Efter at have fortalt mig alle de gode nyheder kom det så frem. Han bad om et lån. Men ikke kun til loftsisoleringen. Også til renovering af de to badeværelser og køkkenet. Og måske skal vi efter at have læst denne her https://calidi.dk/vi-tilbyder/hulmursisolering/ også have kigget på hulmurene?

Finansiering ligefrem

Jeg havde ikke helt forudset, at jeg også ville blive bedt om at finansiere et nyt køkken og nye badeværelser, så jeg stejlede. Jeg spurgte ham, om hans kones forældre mon ikke også kunne hjælpe dem lidt. Jeg har jo allerede lånt dem penge til udbetalingen. Jeg fik at vide, at de har lånt dem penge til at få lagt nye gulve.

Nå, jaså. Der kan man se. Ok. Men hvad vil det koste at få lavet loftsisolering, renoveret badeværelser og køkken? Det kunne han ikke lige svare på, men han ville da gerne sende mig et overslag, når han har fundet priser.

Sandt at sige, så blev jeg lidt sur på ham. Han kunne i det mindste have en klarere idé om, hvor store omkostningerne er, inden han beder mig om endnu et lån. Men nej. Han tager det ligesom bare for givet, at jeg har uanede ressourcer. Vi blev enige om, at vi taler om det igen, når han har fundet priser og tilbud.