Fyn rundt på elscooter

I din ungdom havde du en hobby: Du kørte i racerbiler. Ja, sådan nogle af de rigtige. Det var sjovt og spændende – og farligt. Heldigvis kom du ikke ud for alvorlige ulykker. Jo, der har været et par piskesmæld og nogle hjernerystelser. Men det var det hele. Bortset fra den der ulykke, hvor du blev klemt inde og dine ben bare ikke fungerede bagefter. Det tog lang tid med genoptræning og fysioterapi. Men du kom op og gå igen. Du fik også forbud imod at køre i racerbiler af din husbond. Du fik dog lov til at køre i almindelig bil. Men det blev aldrig i sådan en meget stærk bil, der kan køre hurtigt. Og fartglad – ja det har du altid været.

Nu er du enke

Nu er din husbond gået bort for nogle år siden. Du har vænnet dig til et liv som enke. Og ja, du er parat til at prøve nye ting i dit liv. Fx at rejse alene på ferie. Eller at være lidt ligeglad med, hvad alle andre tænker om dig. Og det har fået dig til at tænke, at du gerne vil tilbage til noget med fart og spænding. Men ikke noget med benzindrevne biler, der er toptunede. Nej, det må gerne være lidt mere stilfærdigt og helst også meget mere klimavenligt.

Små skavanker er dukket op

Du har faktisk også nogle små skavanker efter nogle af de der skader, som du fik, da du var ung. Det skal du tage hensyn til. Ikke noget med at overbelaste knæ eller ryg, nakke eller andre lemmer på din krop. Men farten? Du savner den. Og ja, du har allerede besluttet dig: Du skal have fat i en el-scooter! Den vil kunne give dig lidt fart og spænding. Samtidigt vil den ikke være så farlig, som en bil. Tempoet kan ikke komme op i de omdrejninger, som en stor bilmotor kan. Men spændende alligevel.

Og så er der fleksibiliteten, som en el-scooter kan give dig. Du behøver jo ikke at ræse afsted på den, selvom det kan være fristende for dig. Dit store spørgsmål er bare, om du skal købe en brugt el scooter, eller om den skal være ny.

Det er billigere at leje en elscooter

Der er store prisforskelle. Det har du konstateret allerede. Du har også set, at du faktisk nemt kan leje en el scooter. Du søgte på Google efter ”leje af el-scooter” og fik flere forskellige tilbud. Et fortalte dig, at du skal binde dig for mindst 6 måneder. Et andet oplyste om, at du kan opsige lejekontrakten efter blot en enkelt måned. Det har forvirret dig lidt.

Du er jo heller ikke helt ung længere. Men det betyder jo ikke, at du ikke kan ringe de forskellige udbydere op for at få mere at vide. Du behøver ikke at tale om motorstørrelser med dem. Det skal du nok finde ud af. Men alt det der formelle med lovpligtig forsikring, hjelm og andre regler, det skal du lige have styr på. Og når du har fået den nødvendige viden, er der så nogen, der forhindrer dig i at nyde friheden – og farten – med en el-scooter?