Vi rejser til Grækenland

Der er lidt nervøsitet og spænding. Hvor længe vil den flyforsinkelse vare? I skal jo flyve til Athen – og derfra skal I videre ud til en ø midt i Ægæerhavet. Tiden I har til at skulle skifte fly i dernede i Athen, er ikke så lang, så hvad nu, hvis flyforsinkelsen bliver længere end de tre kvarter, I har der? Du er begyndt at tvivle på, om rejsebureauet har taget højde for at den slags kan ske.

Billige rejser til Grækenland

I havde kigget efter rejser til Grækenland på egen hånd. Men det var umuligt at finde et unikt og ukendt sted imellem alle de charterrejser, der findes og som går til Grækenland. I henvendte jer derfor til et bureau med speciale i billige rejser til Grækenland. Og nu sidder I så og venter her i lufthavnen. I får dog oplysninger om, hvad det er, som er skyld i flyforsinkelsen: Der var noget galt med hydraulikken i en af flyets motorer. Så inden det fik tilladelse til at lette, så skal det først fikses.

Lufthavnspersonalet har fået information om, at flyselskabet har sat et andet fly ind på ruten. Det vil lande her i København om ca. 20 minutter. Derefter vil I kunne gå ombord. Du kigger på dit ur. Tre kvarters flyforsinkelse. Vil jeres forbindelse videre vente på jer? Og hvad vil der ske, hvis de ikke kan nå at få læsset jeres kufferter om, når I er ankommet til Athen? Det er jo en proces, som kan tage tid. Vil jeres forbindelse vente på det? Eller vil de sørge for at jeres kufferter kommer ud på øen dagen efter? Kan man regne med det?

Utålmodighedne melder sig

Du begynder at blive utålmodig. I skulle være et sted i luften – nede tæt på Alperne nu. Men nej, I står stadig her i Københavns lufthavn og venter på et fly.

Du tænker på, at det er heldigt, at du har en rygsæk med dig. Den kan der ligge en del rejseudstyr i, som familien får brug for under flyveturen: En sovemaske til din hustru. En ekstra smartphone til børnene, så de kan spille spil eller se en af de film, som du har downloadet til dem. En powerbank til mobilerne og din IPad. Der er også plads til nogle sunde sandwich til børnene. Dem, du kan købe i lufthavnen, er dårlige, dyre og oftest også meget usunde: Fed ost og slatten salat. Nej tak.

Erstatning for forsinkede fly i EU

Du kan høre, at der bliver hevet i gatens mikrofon. I skal til at gå ombord på flyet. Du vælger ikke længere at tænke på mistede eller forsinkede kufferter, stress over ikke at kende Athen lufthavn godt, og irritationen, som en flyforsinkelse med erstatning trods alt medfører. Nu skal I bare afsted – og så må I tage det skridt for skridt. I har jo heldigvis sørget for at købe en rejseforsikring. Så hvis alt går galt og du må betale i dyre domme for hotelværelser og nyt rejseudstyr, så vil den dække omkostningerne. Lige inden en af stewardesserne begynder at remse sikkerhedsreglerne op, så ringer telefonen. Det er rejsebureauet, der forsikrer dig om, at jeres forbindelse videre vil vente på jer i Athen.