Grønne tage?

Der kan siges meget om taget på et hus, og det bliver der da også i visse kredse. Her på Fyn er vi jo ganske kendte for vores stråtækte idyl, der er en klassisk fynsk dyd. Heldigvis passer de fleste fynboer godt på deres stråtag – og derfor er det også så meget mere iøjnefaldende for os, når vi besøger for eksempel København eller for den sags skyld mange områder på Sjælland. Der synes at være en tendens til at være mere ligeglade med “hatten på huset”.

Grønne tage i København

Ja – kobbertagene er grønne, og det skal de jo være. Det er ir, og sådan er det. Men jeg bliver sgu så trist, når jeg ser de mange tegltage, der forfalder grundet kraftige algebelægninger.

Det trælse er, at algerne faktisk nedbryder materialet, de lever på, de samler fugt og de ender med at “drysse” ned i tagrenderne, hvor de så fylder op. Og når det sker, kan det nemt medføre revner og lækager, der får vandet til at løbe ned i muren. Og så er fanden altså løs med skimmel og hvad ved jeg.

Vedligehold og spar penge

De kære tagsten og tgplader er sårbare for alger – dels grundet det fugtige klima, vi har i Danmark, og dels grundet luftforurening, hvor kvælstoffer etc. faktisk nærer algerne, så de gror sig større og mere sejlivede.

Det er nemt at undgå algerne. Hvis du er i København eller på Sjælland, er der et godt firma, der tager sig af både afrensning og forebyggende behandling mod alger og mos på taget. Det kan du læse om lige her.

Samme firma gør sig også med støvsugning og rensning af tagrender på hele Sjælland.

Hvis du vil spare penge på den lange bane, er det altså værd at vedligeholde og passe både tag og tagrender. Det er en investering, der kommer igen mange gange i form af både højere ejendomsværdi og færre reparationer.

Sjællands Ejendomsservice ApS

Ellehøjvej 12 B
2800 Lyngby (kun efter aftale)

Størlingevej 11, Størling
4733 Tappernøje (kontor / værksted)

Tlf.: 9110 0000
CVR-nr: DK-37904449