Sicilien og feriehuse til leje

Det var noget af en fjer i hatten for den maskinfabrik, hvor jeg arbejder i administrationen, at vi fik en pænt stor ordre fra Italien. Den handlede primært om, at vi skulle levere og installere nogle af de ret specielle slagterimaskiner, vi fremstiller til slagteribranchen.

Ordren indebar blandt andet, at vi skulle forsyne et større slagteri på Sicilien med maskiner, der tilsammen danner tre hele produktionslinjer. Som sekretær for vores produktionsdirektør fik jeg til opgave at arrangere rejse og ophold for et hold på fire smede og to maskinarbejdere, som skal udføre arbejde med at installere maskinerne i slagteriet på Sicilien.

Rejsen til Sicilien

For mig var det en lidt uvant opgave, men jeg fik stort set frie hænder til at arrangere rejsen og opholdet, men selvfølgelig med den økonomiske ansvarlighed, man jo altid skal udvise. Jeg valgte at tage en snak med det hold på seks mand, som skal af sted på opgaven, som vi har beregnet til at tage tre uger.

Da vi havde den snak, fandt jeg hurtigt ud af, at ingen af dem var specielt begejstret for udsigten til at bo på hotel i tre uger. De var mere til sinds at blive indlogeret i et hus eller en lejlighed, hvis det kunne lade sig gøre.

Ferieboliger er bedst

Fra min mands og mine ferier gennem flere år ved jeg, at det ikke er noget stort problem at leje sig ind i ferieboliger i Italien ( vi bruger altid You-Go ), for vi plejer selv at finde en egnet feriebolig, når vi skal af sted på sommerferie med vores to børn. Så jeg spurgte mændene, om jeg skulle gå i gang med at finde en passende bolig til dem på Sicilien, hvilket de helt sikkert var indstillet på.

De skal af sted til Sicilien i februar måned og udføre arbejdet, så jeg var lidt betænkelig ved, om der overhovedet er udlejning af ferieboliger på den årstid. Men jeg kunne hurtigt konstatere, at årstiden ikke indebar et problem, for da jeg begyndte at søge på nettet efter feriehuse i Italien, kunne jeg se, at udvalget på den tid af året er nogenlunde det samme, som når vi privat leder efter en feriebolig i sommermånederne.

Jeg fandt et pænt stort og godt beliggende hus tæt ved en strand på Sicilien, og så lå det bare et par kilometer fra det slagteri, hvor vores team skulle installere maskinerne. Prisen var særdeles rimelig på den tid af året, så der var mange penge at spare i forhold til indkvartering på et hotel.

Jeg spurgte min chef, om det ville være i orden at leje en bil til teamet i de tre uger, de skal være dernede, og da jeg præsenterede de samlede udgifter for ham, blev det med det samme accepteret. Det var noget, der passede vores folk godt, da jeg fortalte dem om det.

Da jeg søgte efter et passende hus til vores medarbejdere, faldt jeg over en lækker ferielejlighed noget nordligere i Italien. Den bookede jeg til vores næste sommerferie, som vi i forvejen har aftalt skal gå til Toscana, som er en region, vi ikke tidligere har besøgt.