Bryd reglerne med plus size

Jeg hører ikke til de mindste, men jeg bryder mig ikke om termen plussize tøj. Så snart man bruger en XL eller mere, er der en tendens til, at så er man plus size pige. Vi er jo mange, der har behov for disse størrelser og så mange, at vi er de normale kvinder – og det tøj vi bruger, kalder de i tøjverdenen – tøj til plus size kvinder eller tøj til store piger.

Store piger?

Nå, men det er så det, vi bliver kaldt, og som en plus size pige er der mange regler for, hvordan vi bør klæde os. Mange af dem giver fornuft, men ved du hvad? Du kan klæde dig, som du vil, så længe du føler dig godt tilpas i det, du går med. Og regler er jo til for at blive brudt, og ser du godt ud i noget, som en regel siger ikke passer til din kropsform, og du føler dig godt tilpas, så halleluja, så bær det med stolthed!

Her er nogle eksempler på regler, du sagtens kan bryde, hvis du finder et stykke plus size tøj, der sidder godt på dig, og får dig til at se endnu bedre ud 🙂 Og du kan finde alt det lækre plus size tøj lige her: https://butikrikke.dk/plussize-toej

Regel nummer 1: Gå ikke med stramt tøj

Forkert! Stramt tøj kan faktisk få dig til at se mindre ud. I min mening får løst tøj dig tit til at se større ud. Det vigtigste er at se efter, at du får det rigtige fit og noget, der passer til dig. Hvis din overkrop er større end din underkrop, skal du skabe illusionen om en talje.

Når du er ude for at shoppe efter kjoler, kan du se efter nogen, der har folder i taljen. Det er med til at skabe en illusion om en smallere talje, og det giver en god facon.

Regel nummer 2: Store piger kan ikke gå med pencil skirts

Virkelig? Pencil skirts ser fantastiske ud på kurvede piger. Igen så er det vigtigt, at du finder den rigtige pasform. Vær sikker på, at den passer i taljen, på bagdelen og på lårene. Nederdelen skal følge din krop, men ikke være stram. Hvis du har en stor bagdel og en smal talje, kan det være nødvendigt at få en syerske til at lægge nederdelen ind i taljen.

Du kan gå efter en klassik sort nederdel, men du kan også gå efter noget mere sjovt som noget i en stærk farve eller med mønster. Find noget, der passer til dig, og bær det med en sød bluse eller skjorte eller en cardigan. Har du en smal talje, kan du bruge et bredt bælte til at fremhæve din talje. Har du ikke en smal talje, kan du gøre det samme for at skabe en talje.

Regel nummer 3: Gå ikke med maxi kjoler

Vrøvl! Det kan du godt. Se blot efter noget med V-hals. Disse er særligt egnede til kvinder med store bryster. Det ser fantastisk ud. Kjolens længde er også med til at forlænge din krop, og det får dig til at se slankere og højere ud. Gå efter stof, der sidder løst forneden.

Regel nummer 4: Gå ikke med hvidt

Hvidt er fantastisk, og ingen kvinde – uanset hendes størrelse – skal berøves for at gå med hvidt. Jeg vil foreslå enten en hvid kjole eller en hvid pencil nederdel. Hvide jeans eller bukser kan være sværere for mange plus size kvinder end kjoler eller nederdele.

Regel nummer 5: Gå med sort

Ja, ja sort er slankende. Jeg har masser af sort i mit skab. Jeg elsker sort, man skal jeg gå med det hver dag, er det altså ikke spændende. Du kan sagtens gå med farver – og også stærke farver. Prøv med for eksempel rødt og pink sammen – eller hvad med gul og navy blå. Der er mange muligheder. Du kan også sætte sorte bukser sammen med toppe eller tunika i en stærk farve.

Regel nummer 6: Ingen striber

Snik snak. Du kan godt gå med striber. Put du bare en stribet T-shirt på sammen med mørkvaskede jeans og en figursyet blazer eller jakke. Sæt det sammen med en lang halskæde for at fuldføre looket. Du kan også finde kjoler med striber. Det kan være en overdel med striber og ensfarvet underdel – eller som todelt med bluse og nederdel.

Regel nummer 7: Hold dig langt væk fra print

Hvad er der sjovt ved det? Her handler det om at finde den rigtige størrelse print til din størrelse. Find ikke et print, der er så lille, at det ser ud til, at der er en million små print på dig. Hvis du er kort, så pas på med ikke at have for stort et print.

Prøv generelt noget midt imellem. Det betyder måske, at du er nødt til at prøve en hel del på, men det er det værd i stedet for at få noget, du ikke er tilpas med at gå med.