Køb af autolift

Da min nabo, som jeg er virkeligt gode venner med, for over en måned siden spurgte mig, om jeg ville hjælpe ham med et projekt, han skulle i gang med i den pænt store dobbeltgarage, der hører til hans hus, tøvede jeg selvfølgelig ikke med at sige ja, for han har også ved flere lejligheder hjulpet mig med diverse opgaver i haven og huset.

Kjeld fortalte, at han ved lidt af et tilfælde havde deltaget i en auktion, hvor værktøj og øvrige installationer fra et autoværksted, der var gået konkurs, skulle under hammeren. Egentlig havde Kjeld ikke tænkt sig at købe noget, men han ville gerne opleve, hvordan tingene forløb på sådan en auktion.

Men så skete der det, da den tredje og sidste af værkstedets autolifte kom under hammeren, at Kjeld for sjovs skyld som den første afgav et bud på 1000 kroner for liften. Han havde ikke planlagt at købe den og regnede ikke med, at han kunne komme til at hænge på sit bud, da de to andre lifte var blevet solgt for henholdsvis 3000 og 3500 kroner.

Tilfældet var dog, at der slet ikke kom andre bud, så Kjeld stod pludselig som den lykkelige ejer af sådan en lift til en meget billig pris. Derfor besluttede han sig for at afmontere liften fra det konkursramte værksted og få dele fragtet hjem til sig selv, for han kunne sådan set godt bruge sådan en autolift i sin garage, hvor der er rigeligt højt til loftet til, at den kan være der.

Så i en weekend tog Kjeld og jeg ud til autoværkstedet for at afmontere den autolift, han havde købt. Det var faktisk et stort arbejde, men det lykkedes os da at blive færdig i løbet af weekenden, så den adskilte lift lå klar til, at en vognmand kunne hente den om mandagen og køre den hjem til Kjelds adresse.

Jeg har jo samlet mig en del erfaring med autolifte og den slags, da jeg i nogle år kørte som montør og havde mange opgaver via for eksempel Nima Lift.

Vi begyndte allerede den mandag med at planlægge, hvordan vi skulle få monteret liften i garagen. Det var lidt af et stykke ingeniørarbejde, for der skulle jo graves lidt ud, så liftens nederste del kunne støbes fast i gulvet.

Strøm til autolift

Kjeld valgte også, at der skulle trækkes strøm til liftens elmotor ved at støbe et kabel ned i gulvet, så han ikke senere skulle slås med et løst kabel, der lå på gulvet. Han var heldigvis så klog at bestille en elektriker til at udføre det elektriske arbejde, for den slags skal naturligvis gøres efter forskrifterne, hvis man vil være sikker på ikke at løbe ind i problemer senere.

Det største arbejde var at få støbt liftens understel fast, men da det først var overstået, var det egentlig ikke så besværligt at få den samlet igen. Kjeld havde nemlig været så forudseende, at han havde taget masser af fotografier af liften, inden vi afmonterede den på værkstedet, så vores ukendskab til den slags faktisk ikke betød noget, fordi vi på billederne kunne se, hvordan de enkelte elementer skulle samles.

Det var et festligt øjeblik, da vi var færdige, og det viste sig, at liften fungerede perfekt.

Og billigt var det jo! Godt nok er det i dag muligt at købe nye autolifte til meget små penge online, som du kan se et eksempel på herunder, men det var altså virkelig et fund han havde gjort der!

Billige autolifte : https://www.nimalift.dk/autolift.html