Jeg fandt glæden igen

Her – nu – midt i februar, hvor alle går og snakker om Valentinsdag, er du ved at blive rigtig bitter. Du er sur. Ked af det. Synes, at dit liv ikke har kvalitet. Der er noget, du savner. Og det er ikke kun lys og varme. Det er noget med, at du gerne vil finde tilbage til det følelsesliv, som du synes, at du ligesom har glemt alt om. Du føler, at du er en sten. Bare en klump i et skelet, der er omgivet af muskler, sener, væv og hud.

Terapi i København

Du burde gå i terapi. Og faktisk så vil jeg anbefale, at du går i metakognitiv terapi. Dette er nemlig en form for terapi, der hurtigt kan hjælpe dig tilbage til at blive det glade menneske, som du i virkeligheden er. Og jeg kan fortælle dig, at der er flere steder, hvor du kan komme i metakognitiv terapi i København! Det bedste sted er uden tvivl Heypeople Metakognitiv Terapi – se her.

Relativt ny metode

Jeg kan også fortælle dig, at metakognitiv terapi er en forholdsvis ny terapiform i Danmark. Den har været kendt i mange flere år andre steder ude i verden. Men nu er den ved at vinde indtog også i Danmark. Og hvorfor det? Ja, det har vist sig, at denne form for terapi er effektiv. Og der er beviser for det. Det er ikke en terapiform, der kun hviler på samtaler og konsultationer. Det er en form for terapi, der kræver, at du faktisk gør noget selv. Det skal du også i andre terapiformer. Men når du er i metakognitiv terapi, så er der noget helt konkret, du skal gøre: Du skal udføre nogle helt konkrete øvelser, der får dig til at lede dine tanker ind i andre baner, så du får det bedre.Det har også vist sig yderst effektivt til for eksempel angstbehandling – se her.

Mange gode øvelser

Øvelser til metakognitiv terapi findes der mange af. Nogle af dem kan og skal du udføre alene – derhjemme. Andre øvelser skal og må du kun udføre, når du er i konsultation hos din terapeut. Det vigtige er, at øvelserne bliver udført. Måske skal du bruge fem minutter dagligt på dem. Måske skal du bruge en halv time.

Den tid bliver du nødt til at finde. Og det kan du godt. Det kan vi alle sammen. Vi skal bare lige forstå, hvorfor vi skal lave øvelserne først. Og det vil din terapeut naturligvis forklare dig.

Det handler nemlig om, at dine tankebaner skal omlægges. Det kan være lidt svært. Vi kan ligesom sammenligne det med, at sporene, som tanketoget kører på, skal lægges om. Det tager tid. Men når det er gjort, så kører toget – og tankerne – hurtigere og bedre. Er det ikke det, du gerne vil opnå? Du vil da gerne være et glad menneske, der ikke tvinges ind i dårlige perioder, der er præget af utilfredshed, modløshed og truende depression. Metakognitiv terapi har vist sig som en terapiform, der er utrolig effektiv til at højne livskvaliteten hos mennesker, der er på vej ned af en dårlig spiral.

Prøv at kontakte en terapeut med speciale i metakognitiv terapi i København, hvis du har det skidt. Det er ret sandsynligt, at han eller hun hurtigt kan hjælpe dig.