Klassisk fejl med lys og lamper

Jeg ved godt, at jeg kan være ganske slem til at forvente, at andre mennesker er lige så indsigtsfulde, som jeg er – og det er de bare sjældent. Men jeg kan ikke lade være med at være lidt spids i bemærkningerne, når mennesker, jeg kender, opfører sig direkte dumt. Som for eksempel min gamle kollega Esben, der for nylig renoverede hele sit hus. Og det gjorde han uden at tænke sig om på visse områder.

LED belysning sparer penge

På trods af, han og konen fik nye lamper og indbygget lys over hele huset, havde han ikke engang tænkt på at få det lavet med LED lys ( https://www.elvvs.dk/c/led-paerer-led-lys-7318/ ).

Jeg spurgte ham – lettere forundret – om han da ikke havde researchet på det inden, og det måtte han jo indrømme, at han ikke havde. Da jeg netop selv havde skiftet omkring 70 af mine pærer og lys til LED, kunne jeg give ham de rå tal for besparelserne, og han blev sgu lidt lang i ansigtet.

Han undskyldte det med, at ingen havde givet ham den viden, men da han jo havde lavet det meste selv og er en ganske habil handymand, syntes jeg ikke helt, den holdt vand. Og apropos vand:

VVS til badeværelset – købt for dyrt

I marts i rå renoverede vi det ene af vores to badeværelser, og da jeg er en grundig mand, gjorde jeg mit forarbejde. Jeg fandt ud, at jeg kunne spare op mod 25% på delene til det nye badeværelse (håndvaske, vandhaner, toiletkumme og en brusekabine) ved at købe tingene på nettet i stedet for at suse rundt nede hos den lokale VVS mand! Jeg købte alt VVS til bad her.

Selvfølgelig havde Esben heller ikke gjort sig den ulejlighed, og han havde blandt andet købt en brusekabine fra Ifö til 4.575 kroner nede i den lokale tømmerhandel.

Jeg fandt den samme brusekabine på nettet hos elvvs.dk til 3.218 kroner!

Så blev han sgu lidt tvær alligevel 🙂

Han tog det nu meget pænt, og vi satte os ned og brugte en times tid på at regne ud, at havde han købt det hele hos elvvs.dk, havde han i alt kunnet spare tæt på 7.000 kroner + de cirka 700 kroner årligt, han ville have sparet, hvis han havde købt LED lys i stedet.