Konkurser kræver advokathjælp

Desværre! Vi ser det mere og mere. Oftere og oftere. Virksomheder går i betalingsstandsning. De går konkurs. De kan ikke klare de store omkostninger til energi længere. De må afbryde al aktivitet. Det er en skam. Og ja, det er bestemt ikke demokratisk, at hele kloden skal lide fordi et par mænd – et eller andet sted på kloden har for meget – men stadig er grådige. Er det noget om, at de bare skal have magt? Er det noget med, at de simpelthen har for meget testosteron i kroppen og lige skal afprøve hinanden?

Små virksomheder er sårbare

I hvert fald, så er det synd for de små virksomhedsejere, som må dreje nøglen om og finde sig i, at de bliver udsat for konkursbegæringer fra deres leverandører og serviceydere. På den anden side, så kan jeg også godt forstå det, hvis du siger, at virksomhedsejeren skulle have set krisen komme før, han eller hun optog lånene. Eller bare købte for stort ind til lageret. Jeg vil dog lige påpege, at det kan være rigtigt svært at spå om fremtiden, når man er en lille handlende.

Vi er lige kommet ud af Coronakrisen, hvor internethandlen jo virkeligt fik et kæmpe løft. Det gik godt for den lille webshopejer. Så kommer den her energikrise og krig i Ukraine – og tingene er ved at rulle helt ud af kontrol. Ingen tør bruge penge længere. Alle skal spare. Der skal være råd til at betale for varme og madvarer. Der er ikke penge til et lille ekstra forbrug. Derfor går mange små virksomheder konkurs – og de kunne under ingen omstændigheder forudse, at energipriserne ville ryge helt ind i himlen. De går konkurs på stribe. Ok, man kan så håbe, at de har sørget for at sikre deres familie.

Alle rammes

Men hvad med deres medarbejderes familier? Medarbejderne bliver jo fyret, når en virksomhed går konkurs. Der er ikke penge til at betale deres løn med. Hvad med dem? Ja, deres familier bliver helt sikkert også ramt af konkursen. De må skrue ned for deres forbrug. Sætte tæring efter næring. Og de vil givetvis blive bitre og sure på samfundet.

Vi er inde i en ond cirkel, som alle forsøger at komme ud af – med skindet på næsen. Om det er på det storpolitiske niveau eller om det er i den lille privatøkonomi, vi bevæger os, er nogenlunde det samme:

Brug en god konkursadvokat

Vi aner ikke, i hvilken retning det går. Og derfor er det altså tappert, hvis en lille virksomhed, der går konkurs også sørger for at have en god konkursadvokat som badv.dk ved sin side, når det sker. Det er nemlig advokaten, der kan sørge for at, alt ikke bliver tabt totalt på gulvet. Det arbejde, som en konkursadvokat skal sørge for bliver udført, er nemlig at sælge, hvad der er af værdi i virksomheden til den højeste pris. Det kan fx være et varelager. Kontorinventar eller andet, som virksomheden ejer. Det er indtægterne fra de salg, der sikrer, at leverandører og serviceydere kan få deres – eller nogle af deres – penge tilbage, som virksomheden skylder dem.