Legeudstyr til haven

Jeg elsker maj. Det er vist den smukkeste måned i året – næst efter september. Jeg kan virkeligt godt lide, at alt det grønne spirer og gror, så man næsten kan se det. Jeg elsker den friskhed, der er og så det, at aftnerne bliver lange. Og man kan høre en solsort sidde og fløjte i skumringen – enten sent om aftenen eller meget tidligt om morgenen. Det er smukt. Og det bedste er at sidde en lun eftermiddag ude på terrassen sammen med min mand og få et glas god vin. Vi betragter vores børn, som leger.

Gang i gyngestativet

De har godt gang i det gyngestativ, vi gav dem sidste år. Vi taler om, hvordan dagen er gået, inden vi går ind og forbereder middagen. Eventuelt med grillmad. Det er da bare den rene idyl. Og sådan vil det også være i år. Også selv om det har været hårdt at komme hertil. Corona-virusset har jo ligesom vendt op og ned på alle ting. Selvom det også kan være lidt køligt i maj, så er jeg bare så glad, over at vi endelig er nået hertil. Og kan se frem til at komme tilbage til en normal hverdag. Min glæde kan jeg dog ikke skjule for min mand.

I går kom han hjem efter at have været i supermarkedet og kunne se på mig, at jeg har fået en idé. Jeg kan ikke holde på hemmeligheder, og jeg kan ikke skjule noget for ham. Især ham. Han spurgte mig om, hvad det nu er, jeg har fundet på.

Hvad er en airtrack

Jeg måtte fortælle ham, at jeg har set et super stykke legetøj, som både børn og voksne kan bruge ude i haven. Og jeg måtte også indrømme, at jeg faktisk har købt det allerede. Det skal bare afprøves. Hvad er det da. Min mand var ved at revne af nysgerrighed. Det er hans svage punkt. Han er et meget nysgerrigt menneske. Måske er det derfor, han er så god en journalist. Han kan få en god historie ud af alt. Og han er god til at spørge. Og lytte. Jeg fortalte ham om den airtrack, jeg har set. Og købt.
Min mand vidste ikke, hvad en airtrack er. Er det et elektronisk spil? Spurgte han. Nej, det er en mellemting mellem en yogamåtte og en trampolin. Jeg forsøgte at beskrive den for ham, men det lykkedes ikke helt. Jeg er ikke så god til det her med ord.

Er det en havetrampolin?

Selv synes jeg, at beskrivelsen som en hybrid, en have-trampolin og en gymnastikmåtte var fin. Men min løsning var at vise min mand en video, der viser, hvordan en gymnast bruger sådan en airtrack. Videoen viste den i brug udendørs, men man kan også tage den indendørs til vinter, fortalte jeg ham. Så har vi noget vi sammen med børnene kan boltre os på, uden at nogen kommer til skade. Han kiggede på mig med et smil. Han syntes, at det er en god ide. Et sted, hvor alle kan være med, og som fritager ham for at høre på børnenes plagerier om, at de gerne vil have en havetrampolin.