Far har stress

Min far har stress. Det er helt sikkert. Han forsøger altid at skjule, at han er stresset ved at spille en masse rock musik. Og han spiller højt. Meget højt. Det er faktisk lidt generende engang imellem. Især når jeg læser.

Han blev skilt fra min mor for 6 år siden, og siden da har jeg været hos ham hver anden weekend. Normalt bor jeg hos min mor. Men når jeg er hos ham, så plejer vi at hygge os. Men når han er stresset, så begynder han på det der med rock musik.

Musik

Godt nok kan jeg også godt lide rock musik, men han overdriver helt vildt. Jeg ved godt, at han har et stressende arbejde til hverdag, men han ødelægger det lidt for os, når han bare sidder der, og spiller luftguitar. Når jeg spørger ham om, hvad vi skal have at spise, eller om vi skal finde på at lave noget sammen, så kan der sommetider godt gå ret lang tid, inden han svarer. Det er, som om han synker ind i nogle helt andre steder og tanker, måske.

Hvis jeg så spørger ham, om han har det godt, så siger han bare ja. I stedet for at tale med mig om det. Jeg er jo ikke helt lille mere. Jeg kan godt forstå nogle ting.

Find en psykoterapeut

Når jeg så er tilbage hjemme hos min mor, og hun spørger mig om, hvordan weekenden hos min far har været, og jeg fortæller hende om det her med musikken, så siger hun bare, at han burde finde sig en psykoterapeut i København.

Jeg har prøvet at spørge hende om, hvorfor hun siger det. Men her får jeg heller ikke et svar, jeg forstår. Det er, som om hun bare klapper i, når hun tænker på ham.

Hvorfor mon de blev skilt?

Gad egentlig godt vide, hvorfor de blev skilt. Måske har det noget med den musik at gøre.
En gang, hvor jeg spurgte min mor om det, sagde hun, at min far bare aldrig er vokset op. Han er mentalt en lille dreng, som har alt for store, tanker om sig selv. Han kan ikke helt forstå, at andre mennesker også har ret til at være til stede. Hvis de ikke gør, som han synes, de skulle gøre, så kan han flippe helt ud. Det er betingelser, som hun ikke kunne holde ud at leve med, fortalte hun. Måske hun skulle læse lidt op på, hvad coaching er?

Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår det helt. Men noget af det forstår jeg godt. Jeg ved da, at han kan flippe helt ud, hvis jeg ikke går i seng, når han siger, at jeg skal. Han kan faktisk blive ret gal i hovedet. Han gør ikke noget. Men engang imellem, så må han da også tage hensyn til, at jeg også gerne vil være oppe og spille Xbox. Især når jeg har fri dagen efter og ikke skal i skole.

Det bedste er dog, når vi spiller Xbox sammen. Så får jeg lov til at blive oppe og falde i søvn på sofaen.