Min bedste plaid altid

Nu har det silet ned hele dagen. Jeg er drivvåd. Jeg småfryser. Har virkeligt lyst til bare at smide alt, hvad jeg har i hænderne, og krybe ind i sofaen. Vikle mig ind i den her nye plaid fra Ib Laursen, jeg købte sidste år. Tænde for TV’et og finde en dårlig film. Drikke en kop varm te. Dampende varm. Det er bare ikke muligt lige nu. Vi skal have dyrene ind fra foldene. De skal børstes varme. De er også drivvåde. De har boltret sig godt i mudderet. Det bliver hårdt at få dem tørret. Det bliver en lang dag på jobbet. Her i stalden.

Min chef

Somme tider kan jeg godt blive ret sur på min chef. Hun lukker som regel dyrene ud om morgenen, inden jeg møder. I dag burde hun så lige have set på vejrudsigten og have forstået, at hun burde give hestene dækkener på. Dækkener er sådan en slags plaider (som det her handler om) til udendørs brug til heste. Men hvad gjorde hun? Hun lyttede ikke til meteorologen, der sagde, at vi får regn hele dagen! Hun lukkede dem bare ud og regner så med, at jeg klarer det hele bagefter. Da jeg ankom, så jeg det med det samme. Hestene stod i regnen og så meget veltilfredse ud. De havde allerede fået deres første mudderbad. Jeg er glad for, at jeg ved, at de er sunde og raske, og at de faktisk har det bedst, når temperaturen er ret lav. Jeg lod hestene være i stedet for at tage dem ind fra folden. Fik ordnet stalden.

Stort stykke arbejde

Det er et slæb at få den ordnet. Vi har jo ikke en traktor, der fungerer. Så det der med at køre møg ud på, møddingen sker med trillebør. Og det er faktisk hårdt arbejde i regnvejr.  Bagefter fik jeg fejet. Jeg ordnede sadler og hovedtøj. Fik lige en kop kaffe, inden den første lektion skulle starte. Fik hesten ind i tide til, at den kunne tørre – i det mindste der, hvor sadlen skal ligge, så den ikke får sår af mudder og saddel, der ligger på den. Hun gav lektionen. Bandede, over at de måtte bruge det lille ridehus. Gik efter timen.

Må jeg strigle hesten?

Den lille pige, som havde fået sin ridetime, spurgte, om hun måtte strigle hesten. Jeg var taknemlig. Viste hende, hvor hun kunne finde børster og hovrenser. Hun brugte en time på at få den lille hest fin og ren. Flot arbejde. Så kom hendes mor og hentede hende. Vi talte lidt sammen. Jeg fortalte, at jeg havde fået god hjælp af pigen.

Og nu er jeg bare helt mør. Træt. Skal have hestene ind fra folden. De skal fodres. De skal strigles. Mudderet skal vaskes ud fra hove og underben. Elles får de svamp. Det kan vi ikke have. Efter endnu nogle timers arbejde kan jeg begynde at tænke på at tage min cykel og vende hjem. Glæder mig til at slå benene op i sofaen. Finde den tykkeste af de plaider jeg har og pakke mig ind og bare falde i søvn på sofaen. I morgen ser vi, så hvad der sker.