Ny opslagstavle

Min mand synes, at jeg er mærkelig, fordi jeg ønsker mig en lamineringsmaskine i julegave. Han er lidt pudsig på det område – det var samme undren, da jeg ønskede mig en stor opslagstavle. Han har spurgt mig om, hvad jeg skal bruge den til. Jeg fortalte ham, at jeg ofte finder spændende madopskrifter i damebladene, jeg køber, og dem vil jeg gerne beholde. Jeg vil derfor klippe dem ud og laminere dem, så de ikke krøller, og jeg kan holde styr på dem i mit opskriftskartotek. Ja, for sådan et har jeg nemlig. En stor mappe med forskellige opskrifter, som jeg er glad for.

Når mænd spørger

Han spurgte mig om, hvorfor i al verden jeg ikke bare går ind på de forskellige dameblades hjemmesider og finder opskrifterne, jeg kan lide frem der. iPad’en ligger jo alligevel altid på køkkenbordet. Jeg fortalte ham, at det gør jeg også, men det er altså irriterende hele tiden at skulle taste pinkoden ind, fordi den IPad jeg har, går i sleep-mode efter ret få minutter. Så når man står der med fedtede fingre nede i brøddejen, så er det forstyrrende ikke at have opskriften liggende fremme. Og med en lamineret opskrift kan man lynhurtigt bare lige tørre fedtede fingeraftryk af, når man er færdig, og brødet er sat i ovnen.

Ny lamineringsmaskine – endelig

Den forklaring godtog han. Jeg ved, at han køber en lamineringsmaskine til mig. Ligesom han købte en regnemaskine til mig sidste år. Dengang ønskede jeg mig sådan én, fordi det er mig, der står for husholdningens budget. Og jeg ved lige præcist, hvad vi har brugt hver måneds budget til nu. Det er også en af mine nørdede, små ’hobbyer’ her i huset. Vi har hver måned et fast budget, som vi bruger til mad og rengøringsartikler. Og jeg holder regnskab med, hvad vi bruger det til. Og når jeg har overblik over, hvad vi har købt i måneden, der lige er gået, kan jeg bedre planlægge indkøbene i den kommende måned. Giver det mening? Det har i hvert fald hjulpet mig til ikke at lave dumme indkøb: Vi sparer faktisk penge, og vi smider meget mindre ud nu. Det er en tanke, jeg godt kan lide. Her efter et år, hvor jeg hver måned har siddet og lavet regnskabet, kan jeg se, at vi faktisk har sparet en hel del penge. De er blevet sat ind på feriebudgettet. Så det bliver en skøn sommerferie, vi kan tage på til sommer. Lidt længere tid på ferie, måske med mere luksus, og lidt flere souvenirs. Eller bare til et meget mere eksotisk sted. Hvem ved?

Små maskiner = Stor hjælp

Når jeg tænker mig lidt om, så er det utroligt, hvad de her små hjælpemaskiner betyder i vores husholdning: Lamineringsmaskinen vil de fleste nok finde, er lidt latterlig. Jeg synes, den gør mit liv meget nemmere, når jeg laver mad efter en af mine yndlingsopskrifter. Regnemaskinen, synes de fleste nok, kan være meget nyttig. Men de vil sikkert bare bruge den regnemaskine, deres telefon har. Jeg synes, at en rigtig regnemaskine ligesom forpligter mig til at lave regnskabet og budgettet korrekt. Det hjælper mig til at få et overblik, og ikke lave små overspring eller fejl.