Billigste låsesmed

Det er dog helt utroligt, hvad folk kan finde på at gøre for at undgå at skulle tilkalde en låsesmed. Forleden kom jeg hjem og så den kvinde, som bor neden under mig. Hun bor i stuelejligheden, skal jeg lige sige. Så kan du bedre forstå, hvordan det kunne lade sig gøre.
Hun var nemlig godt i gang med at bryde ind i sin egen bolig! Hun stod med et brækjern og en skruetrækker og forsøgte at skrue vinduesrammerne ned. Ja! Det er rigtigt nok.

Fuld gang i skruetrækkeren

Jeg kom hjem, som jeg plejer ved 4-tiden, og så hende stå der og kæmpe med skruetrækkeren. Man kunne se på lang afstand, at hun ikke aner noget som helst om, hvordan sådan en skal håndteres.
Så, jeg gik hen til hende for at spørge hende, om jeg kunne hjælpe hende. Jeg kender hende. Vi hilser på hinanden og får da også en god snak i ny og næ. Ja, vi har såmænd også spist sammen et par gange.
Hun svarede, at det ville hun blive glad for. Hun ville gerne have rammen ned, så hun kunne komme ind. Hun havde låst sig selv ude ved en fejltagelse. Hun snakkede som et vandfald om, at hun havde haft travlt med at komme afsted ned til supermarkedet, og at hun havde efterladt brødet i ovnen. Det skulle ud nu!

Hele historien

Jeg fik hele historien om hendes dag, om indkøbene, om brødopskriften og om, at hun er glemsom.
Jeg spurgte hende, om hendes ovn er sikker. Ikke noget med gas eller bagepapir, der kan antænde.
Hun svarede mig, at det vidste hun faktisk ikke. Men der var ikke noget bagepapir.

Brug dog en låsesmed

”Hvorfor har du ikke ringet efter en låsesmed?” Hun svarede, at hun ikke kender en billig låsesmed i området, og hun syntes ikke, at det er pengene værd at give dem ud til sådan en. Det forbavsede mig. ”Sig mig, tror du, det er billigere at få vinduesrammen sat i igen, efter at du har pillet den ud? Og kan du klatre ind i din bolig, selv når vinduesrammen og vinduet er taget ud? Karmen sidder jo rimeligt højt.”
Hun så på mig med et blik, der sagde: ”Hjælp, hvor er jeg dum.”

Ren panik

Naturligvis havde hun ikke tænkt på det. Hun var gået i panik. Måske over det her med, at brødet måske ville brænde på. Når folk går i panik, så tænker de bare ikke klart. Det har jeg absolut erfaret.
Hun rødmede og sagde, at det havde hun, men hun havde jo også glemt sin telefon inde i lejligheden. Så det her med at ringe til en låsesmed, var udelukket.
”Men hvor fandt du så brækjernet og skruetrækkeren?” Det er din nabo, som har lånt mig det. Han kom ned med det til mig, da jeg ringede på og spurgte ham, om jeg måtte låne noget af hans værktøj.
Jeg kom til at grine højt. ”Du, vi går lige på de gule sider og finder en billig låsesmed, som jeg så ringer til. Vi finder en, der kan komme hurtigt, så du når at få brødet ud af ovnen.”