Låst ude på Frederiksberg

Hvor klodset har man lov til at være, tænkte jeg ved mig selv, da jeg en dag i sidste uge steg ud af min bil udenfor min lejlighed på Frederiksberg og tabte hele mit nøglebundt så uheldigt, at det faldt ned gennem en kloakrist og forsvandt i dybet.

Det var ikke det helt store problem med bilnøglen, for jeg havde en ekstra nøgle i en af køkkenskufferne, men jeg kunne ikke komme ind i mit hjem, for min kone var bortrejst i flere dage i sidste uge.

Gode råd var dyre, men jeg var dog så heldig, at min nabo tilfældigvis kom ud fra boligblokken i samme øjeblik, så jeg i det mindste kunne komme ind i huset. Jeg spurgte naboen, om han kendte til en låsesmed på Frederiksberg, og det gjorde han heldigvis, for han havde for ikke så længe siden fået udskiftet sin lås i entredøren. Og det var faktisk så heldigt, at han havde gemt låsesmedens telefonnummer på sin telefon, så det fik jeg af ham. Det var denne låsesmed på Frederiksberg: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/omrader/lasesmed-frederiksberg/

Genial service i en fart

Jeg måtte jo imødese et problem, for det var omkring klokken 19 om aftenen, så jeg kunne jo ikke bar gå ud fra, at låsesmeden var villig til at komme på den tid af døgnet. Men det var en ualmindeligt venlig og imødekommende mand, jeg fik i telefonen. Han fortalte, at når man er låsesmed i København, må man være villig til at rykke ud, når kunderne har brug for hjælp, så han ville komme så hurtigt, han kunne.

Han bad mig dog om at tage et billede af låsen på min entredør og sende det til ham som MMS, for så kunne han være sikker på at have det rigtige værktøj med. Det var hurtigt ordnet, og der gik mindre end et kvarter, før han bankede på husets yderdør.

Låsesmed på cykel

Da jeg åbnede for ham, fik jeg lidt af en overraskelse, for ved kantstenen lige bag min bil holdt en ladcykel med en boks på ladet, og på boksen blev der reklameret for ”Den cyklende låsesmed på Vesterbro”.

Jeg kunne ikke lade være med at spørge, om det ikke var lettere at køre rundt i bil, hvortil han svarede, at det var det nok på denne tid af dagen, men i de travle dagtimer kommer man faktisk hurtigere frem på cykel. Og så får jeg jo også helt automatisk noget motion, sagde han med et smil.

Det tog ham ikke ret mange sekunder at få låst min entredør op. Det tog faktisk længere tid for mig at dokumentere, at jeg rent faktisk bor i den pågældende lejlighed, inden han ville gå i gang med at låse døren op.

Da jeg efterfølgende skulle betale ham for assistancen, tilbød han mig at modtage betalingen via Mobile Pay, hvilket også var det nemmeste for mig. Han nævnte, at jeg ikke skulle tage mig af, at der så ville komme et andet navn end hans frem på skærmen, for han havde en kompagnon, der er låsesmed på Østerbro, og de to havde for ikke så længe siden valgt at gå i kompagniskab.