Rustbeskyttelse på Fyn

I min verden har en bil altid været en praktisk genstand, som bliver brugt til at transportere mennesker og ting. Fra et sted til et andet. Ikke mere end det. Jeg ved godt, at for mange er en bil, et statussymbol. For nogle er det en genstand, der signalerer personlighed og måske, også økonomisk formåen. Jeg kan se nede i døgnkiosken, at der er mange månedsblade og magasiner, der handler om biler. Og ja, hvis jeg gør mig lidt umage, så kan jeg nok også finde 2 ugentlige tv-programmer fra de statslige kanaler, der handler om biler. Jeg har i hvert fald set et program.

Alt om biler

Det handlede om bybiler, damebiler og store, stærke biler med 4-hjulstræk og store motorer. Der var test-drives og kommentarer til, hvordan bilerne lå på vejene. Der var en masser af oplysninger om ekstraudstyr, man kan få til de forskellige modeller – og så fik man selvfølgelig også oplysninger om cirkapriser på bilerne.

Jeg forstår ikke så meget af alle de der ord, som programværterne bruger. Men jeg kan forstå, at biler er populære emner at tale om, at skrive om og at lave tv-programmer om. Om det har noget særligt med fart og hastighed at gøre, skal jeg ikke kunne sige. Jeg kan bare se, at der er mange, som bruger meget tid på deres biler.

Rustbeskyttelse Fyn rundt

Selv gider jeg ikke. Min bil skal bare fungere. Og så skal den være sikker. Men er jeg den eneste, der har det sådan? Jeg ved godt, at rustbeskyttelse af biler forlænger bilens levetid – og gør den sikrere. Jeg ved også godt, at man ofte skal tjekke for olie og lufttrykket i dækkene. Og så skal man huske at få bilen til service. Men altså, dertil, og ikke længere for mig. Min mekaniker ved godt, at jeg ikke er så interesseret i min bil, sådan som nogle af hans kunder er i deres egen bil. Så han har taget en beslutning på mine vegne: Han skriver alt ned til mig. Hvad jeg skal huske og hvornår. Det er vældigt sødt af ham. Fx så har han skrevet på en lille lap papir, at om 8.000 km fra nu af (Der står et km-tal på lappen) skal jeg komme tilbage til ham, så han kan skifte olien. Han har også skrevet i den lille servicebog, at jeg skal have den til undervognsbehandling om 2 år igen.

Elbiler ruster også

Vidste du, at elbiler og hybridbiler også skal rustbeskyttes? Det skal de! Læs her: https://fynsundervognscenter.dk/undervognsbehandling-elbil-og-hybridbil/

Men ikke kun det. Han har faktisk en kopi af alt, hvad han skriver ned til mig. Og så ringer han mig op for at minde mig om det, så jeg kan planlægge min tid. Se, det er service, så det batter. Helt ualmindelig god service synes jeg. Og jeg ville ønske, at der var mange andre professionelle, der ville gøre det samme. Fx sådan noget med at få renset filtrene i mine airconditionanlæg. Eller det årlige tjek af naturgasfyret. Det ville jo betyde, at jeg forbliver deres kunde på langt sigt. Som det er nu, finder jeg bare en ny specialist til tjek af naturgasfyret hvert år. Men min mekaniker har jeg kendt og været kunde hos i de sidste 7 år i træk.