Sommerferiens rute

Så er ruten for sommerferien lagt. Du er fast besluttet. I skal leje en god feriebolig i Italien. Og du har allerede booket en ferielejlighed ved Adriaterhavskysten. I skal selv køre derned. Det bliver fedt at være uafhængig af de lokale transportmidler – i hele ferien. I skal bo ved Adriaterhavskysten i 6 dage. Derefter kører i til Østrig. Du vil gerne besøge en ven, du har, som bor dér. Du skal derfor finde en ferielejlighed i Kärnten, hvor I kan bo i tre eller fire dage. Nu hvor I skal besøge en kammerat, så vil det jo være logisk lige at lære den region, som han bor i, godt at kende. Og du har læst, at Kärnten ligger i det sydligste Østrig. Der er derfor ikke så langt fra Adriaterhavskysten til Kärnten.

Østrig som mellemmål

Men det her med at finde ferieboliger i Østrig er lidt besværligt. Måske fordi de fleste ferieboliger i Østrig ligger på skisportsstederne. Og Kärnten er ikke lige det store skisportssted. Du må derfor lede lidt intensivt. Men det lykkes dig at finde flere ferielejligheder, som ser hyggelige ud. Og de er slet ikke så dyre, som du troede. Så fire dage i Kärnten er helt fint. Din plan fortæller dig, at du har ti dages ferie på plads. De sidste fire dage? Skal de måske bruges i Tyskland? Du kan jo godt lide det land. Tyskerne er venlige. Og du taler jo godt tysk.

Harzen skuffer aldrig

Så hvorfor ikke finde en feriebolig i Harzen? Ingen i din familie vil have noget imod at bruge nogle få dage dér, inden i vender bilen mod nord og Danmark. Du ved også af erfaring, at det er nemt at finde ferielejligheder i Tyskland – især i Harzen.

Harzen er jo en meget populær feriedestination for mange danskere. Måske fordi der er smukt landskab, rigtige torneroseslotte, som man kan besøge, og så er det nemt at opleve den lokale kultur. Det er ikke noget med at man skal inviteres specielt – eller have insiderviden. Nej. Det er nemt at finde mange forskellige oplevelser for både små og store børn og de voksne. Og gider I ikke at deltage i nogle af de mange oplevelser, så er det jo også helt fint bare at købe ind i det lokale supermarked og så nyde nogle dage med gåture i landskabet.

Så er planerne færdige

Du har din plan på plads. Og nu er opgaven så, at du får booket ferielejlighederne. Og så skal du selvfølgelig have skrevet til din kammerat i Kärnten om, hvornår han skal regne med, at I kommer på besøg.

Derefter skal du så lige have lagt feriebudgettet helt fast. Du har betalt for ferieboligerne de tre forskellige steder, så den del er ok. Men overblikket over, hvad I skal bruge på mad og el til bilen, skal du lige have. Der er også noget med vejafgifter, som lige skal undersøges. Forsikring – ja, den vil du også lige finde ud af, om du skal købe et tillæg til. Du ved, at du skal bruge en del tid ved rattet. Men du er glad for, at du allerede nu kan få overblik.