Strømlinet konsulent

Jeg har verdens fedeste job. Jeg arbejder som konsulent i et firma, hvor vi arbejder meget med Lean. Det er et hårdt job, men det er et job, som hele tiden giver mig inspiration til at blive bedre til mit job. Som Lean konsulent ( https://leanakademiet.dk/hvem/ ) kommer jeg ud til mange forskellige organisationer og firmaer, der gerne vil blive bedre.

Produktion og administration

Jeg har arbejdet både i produktionsenheder og i organisationer, hvor det er bureaukratiet, der skal blive mere effektivt. Jeg møder mennesker. Alle mulige: Akademikere, der tror, de ved alt almindelige håndværkere, der ikke er bange for at sige tingene, som det er. Generte piger, der ikke bryder sig om at udtale sig i store gruppemøder. Ledere, der er meget autoritære, og som ikke helt har forstået, at Lean starter hos dem og deres attitude overfor deres virksomhed.

Nogle frygter det

Jeg møder ufaglærte, der måske er lidt skræmte, fordi de tror, der kommer en fyringsrunde, og jeg møder kloge mennesker, der er lige de rette til at køre en Lean proces videre, når jeg ser, at de er klar til at videreføre opgaven, uden at jeg støtter dem. Kan man ønske sig mere? Jeg kan ikke.
Jeg har dog lagt mærke til, at de sidste opgaver, jeg har fået tildelt alle sammen, handler om at gøre nogle processer mere grønne. Miljørigtige.

Ny trend?

Det virker, som om at der er en ny trend. Det handler om, at alle processer – i produktion og i administration – skal tage hensyn til klimaet og miljøet. Og det er fint med mig. Men jeg er lidt i tvivl om, hvorfor nu. Hvorfor er den trend ikke startet for flere år siden? Måske har det noget at gøre med, at statsadministrationen trænger til en grundig omstrukturering, så den kan være mere up-to-date med hensyn til, hvad der rører sig ude i det virkelige erhvervsliv?