Miljørigtig indpakning

Vores tante har haft fødselsdag. Vi var til fest. Hun blev 60. Så det var en stor fest. Med taler og events. Hendes mand er et halvt år yngre, end hun er, så vi regner med, at vi skal til fest om et halvt års tid igen. De elsker at holde fest, og jeg kan da også godt huske, at jeg har været til mange sjove fester hos dem. Mine forældre er ikke så glade for at holde fest, men jeg så, at de morede sig i lørdags.
Min mors søster fik mange fine gaver. Og naturligvis fik jeg en hel del af al den emballage, som gaverne var pakket ind i, med mig hjem.

Genbruger alt inkl. bobleplast

Hun ved, at jeg er helt vild med at genbruge. Selv er hun den type, der ikke kan have besværet med at genbruge. Hun smider bare skraldet i den rigtige skraldespand og lader det offentlige sørge for, at hendes glas, papir og plastik bliver sendt de rigtige steder hen.

Festen i lørdags gav mig en hel skraldepose med emballage med hjem. Der var både fint gavepapir og massevis af bobleplast.

Jeg ved ikke, hvad det er, men får folk, der bliver 60 altid så mange fine glasting i fødselsdagsgave?
Hun fik et hav af vaser, skåle og glas. Og en masse fuldstændigt ubrugelige pyntegenstande, som hun kan vælge, hvordan hun vil bruge: Have dem stående fremme og samle støv eller stille dem ind i et stort skab og glemme alt om dem?

Vildt mange vaser og skåle

Jeg kan forstå, at hun fik vaser og skåle. Alle jeg siger dig: Alle! Ved at hun elsker at have friske blomster i sit hjem, og at hun elsker salat. Mærkværdigvis, fik hun ikke så mange salatsæt. Kun et. Men tre salatskåle. Den ene var meget fint. Håndlavet – eller rettere sagt: Pustet af en håndværker.
Dens glas havde sådan et blågrønt skær, og den vil være perfekt til grønne salater. Hun er også rigtig god til at lave salater. Og dressinger. Det er det, der er sværest, synes jeg. Selv kommer jeg altid for meget syre i dressingen, og salaten bliver sur. Men hun har en evne til at lave dem helt perfekte, så de understøtter grøntsagernes – eller frugternes – smage.

Bæredygtig i den grad

Posen med emballage som jeg stående inde på mit arbejdsværelse venter på, at jeg får taget mig sammen til at sortere dens indhold. Og den er jo i øvrigt bæredygtig.

Gavepapiret bruger jeg tit i collager. Det er en kunst at lave gode collager. Og det er jeg god til. Jeg gav faktisk min tante et abstrakt billede – en collage – som jeg havde arbejdet på i meget lang tid. Hun blev glad for det. Hun kan godt lide de ting, jeg skaber af genbrugeligt affald.

Bobleplasten bruger jeg ofte som effekt, når jeg leger med akrylfarver. Det giver en sjov baggrundseffekt, som jeg så kan bygge videre på. Men jeg har i forvejen meget bobleplast liggende på en af mine hylder. Måske skulle jeg finde en metode, hvor jeg inkorporerer bobleplast i mine collager. Det kan blive til nogle spændende eksperimenter. Læs også denne helt nye artikel om emnet med bæredygtig indpakning.