Tabet af et forhold

Uanset om vi taler om et forhold eller et ægteskab, hvor det ender med et brud, er det svært. Vi har mistet den person i vores liv, der var tættest på, og vi føler os alene. Måske har vi brug for at få psykologhjælp for at kunne komme videre. Der kan være følelser, der er værd at få talt om med en psykolog.

Oplevelsen af tab

De fleste oplever et tab, og her er nogle af de ting, vi mister, når der er et brud i vores forhold eller ægteskab:

  • Tabet af kammeratskab og det at dele oplevelser (dette kan have været mere eller mindre fornøjeligt).
  • Tab af støtte – det kan være finansielt, intellektuelt, socialt og følelsesmæssigt.
  • Tab af håb, planer og drømme (dette kan være mere smertefuldt end tabet af praktiske årsager).

At tillade dig selv at føle tabet af disse ting kan være skræmmende. Du frygter måske, at dine følelser vil være for intense for dig at bære, eller at du vil være deprimeret meget længe. Husk på, at det at sørge er en del af at komme igennem det. Smerte og sorg er netop det, der hjælper dig til at frigøre dig fra det gamle forhold og komme videre. Og uanset hvor meget sorg, du oplever, vil det ikke vare for evigt.

Normale følelser ved et brudt forhold

Det er normalt at føle, at det går både op og ned og have mange forskellige følelser, og at de konflikter med hinanden af og til. Det kan være alt lige fra vrede, sorg, lettelse, frygt og forvirring. Det er vigtigt at identificere og vedkende alle disse følelser. Prøv ikke at undertrykke dem. Det vil blot gøre sorgprocessen længere.