Tæppefliser til erhvervsbrug

I mange erhvervsbygninger er der altid tæpper på gulvene. Især i kontorbygninger. I produktionshaller er det sjældent, at du ser tæpper. Tæpperne bruges af flere grunde: De holder på varmen. De er pæne. Og de fungerer i de fleste tilfælde også lyddæmpende. Støj fra kollegaers samtaler kan være en faktor, der fører til stress. Så det er forståeligt, at virksomheden har valgt at lægge tæpper til erhvervsbrug på gulvene.

Tæpper isolerer

Som sagt, så holder tæpper på varmen – og det er fint. Men grunden til, at det oprindeligt kom på gulvet, var måske at selve gulvet ikke er særligt godt isoleret. Det kan være en ældre bygning, som blev opført, inden vi blev bevidste om nødvendigheden at isolere gulvene. Og her er tæppet en god – men ikke altid – den bedste løsning. Tæpper er hyggelige og giver en følelse af komfort. De er jo bløde at gå på. Og du kan ikke høre hende, der kommer trampende på de høje hæle.

Nu er det dog sådan, at mange mennesker har det lidt dårligt med tæpper. De er bange for, at der lægger sig mange støvmider i det. Og allergi overfor støvmider er et meget almindeligt fænomen. Det får mange virksomhedsejere til at overveje at skifte tæpperne ud. Det er en udgift, som måske ikke er nødvendig at påføre virksomheden lige nu. Med korrekt rengøring af tæpperne, kan I nemlig undgå støvmiderne. Støvmider lever af fx gamle hudceller, der falder ned i tæpperne (eller på sengetøjet!), så, hvis tæpperne holdes rene, så bør det ikke være et problem.

Muligheder med tæppefliser

Der er dog en ulempe ved tæpper: De dækker ofte store overflader. Og det er slet ikke sikkert, at hele overfladen bliver slidt på en måde, der er jævn. Det betyder, at du måske kan se de gangstier, som de ansatte bruger nogle steder – og et ’næsten nyt’ tæppe et andet sted.

Derfor vil det måske være en idé at udskifte de gamle tæpper med tæppefliser – se her, som kan det samme som almindelige tæpper, men som er meget mere fleksible. Tæppefliser er nemlig ikke så store som tæpper, og det betyder, at det er meget nemmere at skifte udslidte steder i tæppet. Tæppefliser fås i mange forskellige farver og kvaliteter. Det betyder, at du kan lave mønstre i gulvbelægningen. Du kan introducere farver på nogle områder, du kan lave ganglinjer, eller du kan bare give dit kontor et nyt og måske moderne look. Der er virkeligt mange muligheder. Forestil dig at, du bruger forskellige nuancer af en grøn farve på gulvet. Det giver et andet liv på kontoret. Du mister ikke nogen af de fordele, som store væg-til-væg tæpper giver.

Prøv at tænke kreativt

Prøv at lege lidt med tanken om at bruge tæppefliser, hvis du alligevel skal have skiftet det gamle tæppe ud. Der kan kun være en ulempe: Dine besøgende vil blive misundelige på det flotte gulv, og de vil efterligne dig. Men det kan du godt leve med. Det vigtige er, at du skaber en god arbejdsplads for dig og dine medarbejdere, så i både kan være effektive og glade for at opholde jer på kontoret. Læs denne artikel om erhvervstæpper også.