Våddragter til alle

I har været så heldige: I nåede at komme afsted på ferie til Kreta, inden der blev alvorlig snak om, at piloterne ville gå i strejke. Og imens I var i Chania, forhandlede SAS med piloterne og de nåede ikke til enighed. Så der var lidt bekymringer. Kunne I komme hjem igen? Drengene var sådan set ligeglade. Det var jo skønt bare at få lov til at kunne bade hver eneste dag. Sådan rigtigt at boltre sig i vandet, lære at windsurfe og få nye venner. I var dog heldige: Flyet, som I skulle hjem med, blev ikke aflyst. I landede i lufthavnen og er nu kommet på plads hjemme på Amager.

Surfing

I taler naturligvis om ferien og alle de gode oplevelser, I fik. Og ja, en af drengene blev altså meget begejstret for at surfe. Han var faktisk også ret god til det efter ganske få lektioner – dernede på Kreta. Du har derfor lovet ham, at du gerne vil hjælpe ham med at finde en klub, hvor han kan komme videre med den sport. Han svømmer ret godt i forvejen, og det lader til, at windsurfing lige er ham. Det der med at holde sejlet og balancen og så bare kunne suse afsted på bølgerne.

Og du har fundet en klub. Her på Amager. Det er en lille klub, og du talte med formanden, som inviterede jer til at komme på besøg, så I kunne tale om tingene – og han kunne se, hvad din dreng kan. Så drengen fik besked på at tage sit badetøj med sig, så I kunne besøge klubben.

Koldere vand kræver våddragter

I kører derhen og finder det lille klubhus, hvor der lå nogle surfboards og nogle sejl. Sådan lidt hulter til bulter. Formanden mødte jer med et smil og sagde til din søn, at han heller måtte trække i våddragten. Vandet er koldt. Du blev lidt forskrækket. Det havde du jo ikke tænkt på: Altså, at vandet her i landet ikke har samme temperatur som i Grækenland.

Formanden indså problemet. Han sagde, at de har nogle våddragter og at din dreng godt må låne en nu, men det er altså bedst, hvis han har sin egen. I fik et godt møde med formanden, som var ret begejstret for, hvad din dreng have lært på så kort tid. Han blev naturligvis meldt ind i klubben, og du kører ham gerne derhen en gang om ugen.

Våddragter specielt til børn

Samme aften gik I på internettet for at se efter udstyr, som din søn får brug for til sin nye sport. Du skrev ”våddragt børn” og fik naturligvis mange forskellige tilbud. Lidt forvirret over, hvor mange forskellige tykkelser du kan få våddragter i, ringede du klubformanden op for at få et godt råd om, hvilken tykkelse våddragt du skal købe til din dreng.

Anbefalingen var at købe en mellemtyk. Klubben holder vinterlukket, men der kan komme rigtigt kolde dage inden da – så en helt tynd våddragt vil nok ikke være det bedste køb. Formanden anbefalede også, at du købte et par neoprensko, til din dreng. Det kan være ret koldt om tæerne – og dem skal man passe på. Især under konkurrence, hvor man skal flytte sig hurtigt på surfboardet.