Varmepumpe-montering kræver et grundigt forarbejde

Overvejer du at anskaffe en varmepumpe, skal du tænke dig godt om. For varmepumpe-montering kræver et grundigt forarbejde, hvis du vil have energitilskud. Læs med her, og få styr på, hvordan du får monteret en varmepumpe i din helårsbeboelse uden at miste retten til dit energitilskud.

Varmepumper er tidens hotte varmekilde. Både fordi den er energiøkonomisk og miljøvenlig – og nok allermest, fordi det er den eneste opvarmningsform, du kan søge energitilskud til i helårsboligen.

Det skyldes naturligvis varmepumpens to øvrige fordele. For fordi varmepumpen henter et tilskud til opvarmningen fra udeluften – selv i frostvejr – giver den 4-6 gange så meget varme, som den energi du tilfører. Det er det, som gør den både særdeles økonomisk og miljøvenlig i forhold til andre, mere traditionelle opvarmningsformer. 

Pas på, hvis du vil have energitilskud til din varmepumpe

Men energitilskuddet er ikke så lige til at få fat i, hvis du vil sætte en varmepumpe op. For dels udbydes det kun nogle få gange om året efter først-til-mølle-princippet. Og dels må du hverken have indkøbt varmepumpen eller have begyndt at sætte den op, før du har fået tilsagn om energitilskuddet”, som du kan læse mere om på Bedste-varmepumpe.dk.

Du søger om energitilskuddet hos et energiselskab – f.eks. det, som leverer strøm til din helårsbolig – og får så udbetalt et kontant tilskud til varmepumpen. Det svarer til den besparelse målt i kWh, som varmepumpen giver i forhold til din gamle varmekilde.

Derfor hjælper vi næsten altid vores kunder med at søge om energitilskuddet. For den beregning er ikke så helt lige til at få lavet korrekt”.

Varmepumpe-montering i både Nordjylland og København

Bedste-varmepumpe.dk er et gammelt Aalborg-firma, som har til formål at hjælpe danskerne med at finde tilbud og billigste priser på varmepumper inkl. montering, klik her. Det giver specielt god mening, netop når det kommer til varmepumper, at tilbuddet skal laves inklusiv montering. 

En luft til vand varmepumpe er ikke bare sådan at montere og installere, og det er lovkrav, at der skal en faglært til at koble strøm og VVS til. Læs mere og se hvad luft-til-vand varmepumper koster inkl. montering på Bedste-varmepumpe.dk.

En anden form for varmepumpe er et jordvarmeanlæg, som ligeledes er super effektivt, men som kræver en del mere arbejde at montere. Med jordvarme skal der nemlig graves jordslanger ned i haven – enten vertikalt eller horisontalt – som så udnytter jordens varme. 

Jordvarmeanlæg er uhyre effektive, og på Jordvarmeanlæg.dk kan du se, hvad det koster at få etableret jordvarme vertikalt eller horisontalt. Også på Jordvarmeanlæg.dk vil du kunne finde billigste priser på jordvarme samt få gratis tilbud.

Luft til luft varmepumper i sommerhus

Mange har sommerhus i Nordjylland, og her en luft til luft varmepumper et stort hit. Derfor kan de få samme firma til at stå for opsætningen af varmepumpen i både helårsboligen og sommerhuset. For selvom du ikke kan få energitilskud til varmepumpen i sommerhuset, er der et pænt tilskud at hente i det udvidede håndværkerfradrag, som kører frem til 2026.

Her kan du få et skattefradrag på op til 25.000 kroner i arbejdsløn pr. voksne medlem af husstanden, som er med til at betale for varmepumpen i sommerhuset.