Varmeregningen og vinduerne

Nå da, du har også fået en varmeregning, der er svimlende høj. Det har vi alle sammen. Sådan er det bare, når priserne på energi stiger. Så stiger varmeregningen.  Ok, du har sørget for at få efterisoleret dit hus. Hele vejen rundt. Alle hulmurene er blevet tjekket og efterisoleret. Det har også hjulpet. Du kan da se, at dit forbrug er faldet. Men ikke nok. Det er lidt af en skuffelse. Du har dog ikke fået gjort det som en af de der energieksperter anbefalede. Du har ikke fået sat nye vinduer i huset. Du har stadig de gamle vinduer med termoruder. De originale fra dengang huset blev bygget. Engang tilbage i 1960’erne. Eksperten anbefalede nemlig, at du får nye vinduer i huset. Det vil bevirke, at det holder bedre på varmen. Især skal der gøres noget ud af at tætne imellem husets mure og vinduernes rammer.

Hvad koster nye vinduer?

Du sætter dig derfor til at regne. Hvor meget vil det koste at få nye vinduer i hele huset? Hvad er mest økonomisk, og hvilke vinduer skal du vælge? Skal det være vinduer fra Velfac som her eller Rationel. Var det ikke de to firmanavne, som energieksperten havde nævnt som eksempler på gode vinduesproducenter?

Du finder derfor priser på vinduer på forskellige sites, som du googler dig frem til. Du finder tekniske beskrivelser af vinduerne. Du bliver helt rundtosset af alle de oplysninger og fakta, som du kan finde i løbet af kort tid. Det er da helt fint at få præcise oplysninger og tekniske beskrivelser. Men det kan blive en lidt uoverskuelig opgave at få stillet et helt budget for nye vinduer i huset op alene.

Besøg af en vinduesmontør

Måske bør du få en montør til at besøge dig, som har erfaringen med at stille den slags budgetter op?
Jeg ville bestemt få en professionel montør til at gøre det for mig. Bare sådan noget som at skulle indtænke udgifter til arbejdstid ind i projektet ville få mig ned med nakken. Det sker måske også for dig.
Ydermere: En montør, som har erfaring med at sætte nye vinduer i huse, der er bygget i 1960’erne, kan også rådgive dig om, hvilke vinduer du skal vælge. Du sidder, måske og tænker, at det skal være enten Velfac vinduer eller vinduer fra Rationel. Er der nogen, der siger, at det ikke kan være vinduer fra begge firmaer.

De har jo begge to godt ry. Deres produkter er gode. De er sikre. Og måske kan der være lidt penge at spare ved at bruge det rigtige vindue fra den ene producent, et sted og et andet vindue et andet sted. Ok. Du vil gerne have, at huset fremstår pænt. Det skal ikke ligne et sammensurium af forskellige materialer og produkter. Men det kan godt tænkes, at du har brug for et vindue i et specialmål, som kun Rationel producerer, og som Velfac ikke længere har mulighed for at producere. Det vil ikke ødelægge husets fremtoning. Få en fagmand til at hjælpe dig. Du gør dig selv en stor tjeneste.