Arbejdsglæde og humor

Sommeren er over os. Men det er ikke alle, der vælger at tage på ferie i udlandet. Nogle af os har faktisk valgt slet ikke at forlade hjemmet. Vi bliver hjemme – og nyder de mange forskellige tilbud om oplevelser, som faktisk findes. Nogle af dem er ovenikøbet gratis. Fx så kan du se en gratis teaterforestilling nede på torvet. Det er kommunen, der har arrangeret den. Det er en lille ukendt teatergruppe, der har specialiseret sig i at lave små sjove sketchs, som både børn og voksne kan nyde og le af. I andre kommuner, har de måske en lidt mere alvorlig tilgang til det her med at lave events og oplevelser, som borgerne kan deltage i.

Sjove foredrag

Fx, så ved jeg, at på biblioteket vil der være et foredrag om arbejdsglæde med en sjov foredragsholder. Det lyder lidt kedeligt. Sådan umiddelbart. Men jeg kender til den foredragsholder, der skal holde foredraget. Han er virkelig morsom og formår at give dig indsigt i, hvad arbejdsglæde er og kan give både dig som ansat – men også virksomheden eller organisationen, du arbejder for. Det er et meget interessant foredrag. Jeg har hørt det. Mod betaling! Du får chancen for at høre det gratis. Det er et godt tilbud. Og har du tid, så bør du høre det. Det er underholdning. Det giver dig viden. Og du får et par timer sammen med andre mennesker, der også interesserer sig for hverdagen, samfundet og vores ve og vel.

Omgivelserne

Måske synes du, at bibliotekets foredragssal er kedelig at opholde sig i. Det må du tage med. Der er jo et begrænset budget for kulturelle begivenheder. Og når du først begynder at lytte til foredraget om arbejdsglæde, så glemmer du alt om omgivelserne. Så lad ikke dine fordomme forhindre dig i at få en god oplevelse, som du ikke vil glemme foreløbigt.

Vi hører om effektivitet og konkurrencedygtighed. Vi hører om miljøbeskyttelse og omstilling til grønne processer i vores samfund: Arbejdsprocesserne, den fysiske infrastruktur, mv. Vi taler om nødvendigheden af at dæmme og for CO2 udslippet. Vi hører om mange alvorlige ting, som præger vores samfund. Det kan blive for alvorligt en gang i mellem. Vi glemmer ligesom at bruge vores humor. Vi kan faktisk gå hen og få det lidt dårligt, når vi tænker på alle de fejl, vi har lavet og konsekvenserne, det har for vores samfunds fremtid. Og her er det, at vi måske lige skal stoppe op og stikke fingeren i jorden?

Humor på arbejdet er en del af et godt liv

Måske skal vi lige overveje, at der også er noget, der hedder et godt liv – både privat og på arbejdet? Måske skal vi lige lære at finde humoren frem igen? Vi ved jo godt, at humor på arbejdspladsen, fx, er et værdifuldt instrument til at øge effektivitet og konkurrencedygtighed. Vi ved, at humor derhjemme er et godt middel til at aflive nogle af de konflikter, der opstår i ny og næ. Du kan læse meget mere om humor på arbejde her.

Vi ved også, at hvis vi ikke har humoren med os, så kan vi blive deprimerede, når vi tænker på alle de pligter og problemer, som vi har, og som vi kæmper med.

Humor retter op på meget

Og ja, har vi humoren med os, så bliver det rent faktisk også nemmere for os at rette op på nogle af de skader, som vi har gjort på planeten. Det bliver fx sjovere at sortere affald. Det bliver sjovere at gå på arbejde og få den direkte vidensudveksling, som vi har brug for.

Det lyder måske latterligt i dine ører. Fint. Du ved dog, at jeg har ret. Vi skal være lidt mere parate til at få humoren med ind i hverdagen. Det betyder humor på arbejdspladsen og det betyder humor derhjemme.