Borebiller og boreorm

Nu lyder det jo lidt som en sensationsoverskrift. Men faktum er at når man er blevet angrebet af træødelæggende insekter i husets træværk, så skal man være varsom.  Man må ikke selv gå i gang med at sprøjte noget gift på træet, hvis man ikke ved, hvad man har med at gøre.  En ting er, at det formentlig er uden effekt og dermed kan give en sammenstyrtning.

En anden ting er, at gift jo er farligt, og man skal passe på, man ikke bliver syg.  I dag dækker de fleste forsikringer skader af svamp og insekter.  Det er dog ikke altid let at få pengene ud af dem.  Først sender de en taksator ud for at kigge på tagkonstruktionen.

Nuvel, kan han konstatere, at der er tegn på borebiller, men et klassisk svar fra ham er altid, at der ikke er fare for sammenstyrtning.  Det måler han ved at stikke en kniv ind i træet.  Nu ved skribenten ikke her, om alle forsikringer uddanner sine folk i at trykke lige hårdt og de har den samme kniv udleveret !?

Men det er i hvert fald en god idé at få noget rådgivning af en skadedyrsekspert med speciale i husbukke, borebiller og træorm.  Han kan hurtigt konstatere, om der er tale om et aktivt borebilleangreb, og om der skal sættes ind med en effektiv bekæmpelse for at løse problemet, inden konstruktionen bliver for svækket.

Et andet problem kan være, hvis man skal sælge sit hus, og der i tilstandsrapporten er lavet en K3 med anmærkning om borebiller i tagkonstruktionen eller etageadskillelsen.  Dette får de fleste købere til at løbe skrigende bort og finde et andet hus, hvor der ikke er borebiller.  Så det gælder om at få sat gang i en bekæmpelse af borebiller, så snart man opdager problemet med det finde savsmuld, der drysser ud af træet.

Man kan også se det i gamle møbler, som borebillerne er glade for at angribe.  Dette kan man også sprøjte eller gasning.  Træorm kommer fra borebiller.  Det er ormene, der gnaver i træet og ødelægger det.

Husbukke er også træødelæggende og kan bekæmpes med Boracol . men kun af autoriserede skadedyrsfolk.  Et autoriseret skadedyrsfirma bekæmper ofte andet end borbiller.  De tager sig af alle skadedyr som sølvfisk, lopper, bananfluer og møl.

Når man spørger på en pris, så bed altid firmaet om en garanti, så man kan være sikker på, at det bliver gjort korrekt.