Fyn rundt på cykel

Det kan godt være, at Classic Fyn Rundt er noget andet, men for mig er Fyn rundt lig med cykel. Sådan er det, og det er en gammel tradition, der startede for over 30 år siden ved en ren tilfældighed. En bekendt dengang påstod, at han sagtens kunne cykle fra Djursland til Lundeborg, og jeg sagde, at det kom sgu aldrig til at ske. Men det skete – og jeg tabte et væddemål.

Fyn er perfekt til cyklen

Ja, der er bestemt bakker på Fyn, men værre er det nu heller ikke. Til gengæld er det fynske landskab – ikke mindst det sydfynske – helt specielt smukt. Og man oplever det bare ikke på samme i bil, som man gør på cykel.

Derfor begyndte vi et par år efter den famøse cykeltur til Lundeborg at tage til Fyn og køre øen rundt hver sommer. Dengang på nogle OK cykler – i dag er det noget helt, helt andet, vi kører på!

Cykler har udviklet sig

Vi starter altid turen med at køre til Rødekro, hvor vores cykelpusher holder til. Det er firmaet Daniabikes, der simpelthen bare er den bedste cykelforretning i landet. De har det bedste grej, og de har altid en helt eminent service og gode tilbud.

Heldigvis er de også online, så det årlige besøg der er bestemt ikke den eneste lejlighed, hvor jeg køber ting fra dem som for eksempel hjulsæt – eller for den sags skyld en opfyldning af lageret af de ret vigtige energiprodukter ( denne slags her ).

I dag er cykler jo gået fra at være noget meget simpelt til en omgang højteknologi med karbonfiber og hvad ved jeg.

Selv noget så kompliceret som wattmåling er muligt i dag med en såkaldt cykel wattmåler.

Det ER blevet nemmere

Jeg skal gerne indrømme, at en moderne cykel er markant nemmere at køre langt på end de gamle træheste, vi kørte på i min barndom. De ruller nemmere, dækkene er bedre og stellene vejer jo på det nærmeste ingenting.

Det gør en tur Fyn rundt en del nemmere nu end dengang.

Hvis du vil have et godt tip med: Tag og besøg Daniabikes – enten i deres fede butik i Rødekro eller i deres lige så fede webshop:

Dania Bikes
Brunde Vest 9
6230 Rødekro
CVR: 27978908
+74 30 10 00
dania@daniabikes.com