Odense og boligadvokater

Da invitationen kom, var jeg i første omgang indstillet på at sige nej tak, for jeg har faktisk ikke set en eneste af mine studiekammerater de seneste 19 år. Invitationen handlede om en hyggelig sammenkomst, som et par af mine medstuderende på jurastudiet havde taget initiativ til. Anledningen til deres initiativ var, at der nu var gået 20 år, siden vi blev færdige med jurastudiet på universitetet.

Men min kone fik mig overtalt. Det er trods alt kun 20 år siden, så du må da sagtens kunne have noget til fælles med i hvert fald nogle af dem, argumenterede hun blandt andet, og hendes argumenter fik mig efterhånden til at indse, at det nok kunne være hyggeligt at udveksle minder fra studietiden med de andre.

De kære minder

Og det blev det også, for udover at udveksle minder fra tiden på universitetet, var det faktisk også givende at høre, hvordan de andre trives med de job, som de nu én gang er havnet i. Nogle er ansat som jurister i forskellige ministerier, nogle få andre i det private erhvervsliv, men de fleste virker i dag som advokater, og to andre har ligesom jeg selv startet eget advokatfirma.

Vores 20 års jubilæums-sammenkomst var bygget op om en aktiv lørdag eftermiddag efterfulgt af en god middag, og arrangørerne havde booket hotelværelser til os alle 16, så ingen skulle have behov for at transportere sig hjem efterfølgende.

Selvstændig advokat

En af mine bedste venner fra studietiden, Julie, har for bare to år siden etableret sig som selvstændig familieadvokat ( https://bjsj.dk/familie-advokat/ ), hvor hun bruger tiden på især at behandle skilsmissesager og arvesager. Hun fortalte, at hun faktisk havde ganske godt held med at mægle mellem parter, der henvendte sig til hende, fordi de havde besluttet at blive skilt.

Jeg kunne ikke lade være med at bemærke, at det da næppe kunne gavne indtjeningen i hendes firma, at hun fik held med en mægling fremfor at skulle føre en sag ved skifteretten. Men det var hun bestemt ikke enig i, for hun havde oplevet, at der var rigeligt med klienter, og tidsforbruget i forbindelse med en mægling er så meget mindre, end hvis sagen skal føres ved retten, forklarede hun.

Boligadvokater i Odense

En anden af mine studiekammerater, Bjarne, fortalte mig under middagen, at han sammen med to andre jurister havde etableret sig som billige boligadvokater i Odense. De tre advokater var enige om, at det nok ikke var den mest udfordrende del af advokatbranchen, de havde kastet sig over, men der er gode penge i det, selv om man konkurrerer ganske hårdt med andre advokatfirmaer. Det betyder helt naturligt, at man skal ud med gode tilbud på opgaven med at skrive et skøde, men man bruger så heller ikke ret mange kræfter på det, da langt den største del af arbejdet udføres af en advokatsekretær.

Nå ja, tænkte jeg, hvis ambitionen udelukkende er at tjene lette penge, så er det da i orden, men jeg holdt selvfølgelig mine tanker for mig. I øvrigt bruger jeg da også en mindre del af min tid på at virke som boligadvokat.