Østrig eller Tyskland?

Det blev til en lidt langvarig snak, vi havde efter fodboldtræningen i aftes. Det kom sig af, at Henning spurgte vores målmand, Pelle, hvor han og familien skal hen på sommerferie i år. Pelle fortalte, at de faktisk først lige havde fået lagt sidste hånd på deres ferieplaner, og det var endt med at blive til en kør selv ferie til Østrig og Tyskland.

Det fik et par stykker af de andre til at sige noget om, at Østrig da vist ikke er det mest oplagte sted at holde ferie, når man har et par børn i den alder, hvor de elsker at bade i tilpas varmt havvand, for den slags har man jo ikke ligefrem i Østrig.

Hvad med Salzburg?

Pelle fortalte så, at han har en søster, der er gift med en østriger, og de bor i en mindre by lidt uden for Salzburg. Vi kan bo gratis hos dem, og det er faktisk slet ikke så ringe, for de bor i et fantastisk naturskønt område med masser af høje bjerge rundt om byen. Og så er der i øvrigt et ganske lækkert friluftsbad i den by, som børnene kan boltre sig i, sagde Pelle med henvisning til de andres bemærkninger om, at børn jo gerne vil bade, når de er på ferie.

Henning fortalte så, at han havde planlagt en lidt speciel ferie i Tyskland. Han og hans kone har de senere holdt sommerferie på Mallorca, men nu kender vi efterhånden øen som vores egen bukselomme, så nu har vi fået lyst til at prøve noget helt andet, forklarede Henning.

Ferie langs Rhinen

Derfor kører vi selv på ferie, og vi har planlagt, at ruten skal gå langs Rhinen ( se her ) så langt mod syd, som vi nu kan komme. Vi har ikke bestilt overnatninger på forhånd, for vi vil lade tilfældighederne råde og så bare finde et hotel for natten. Den slags kan man jo tillade sig, når man ikke har børn, for selv om det skulle blive lidt halvsent en aften, inden vi finder et hotel med et ledigt værelse, sker der jo ikke alverden ved det, sagde Henning.

Også jeg blev spurgt til ferieplanerne, så jeg kunne på en måde slutte mig til Henning, for i vores familie har vi valgt at tage på en kør selv ferie i Tyskland. Og det er jo andet og mere end blot Harzen

Vi har i nogle år været i Frankrig på vores sommerferier, men af hensyn til vores to børn har vi denne gang valgt at køre lidt mindre i bil, for det er altså ikke ligefrem nogen nydelse for vores børn at sidde en lang dag i en bil.

Vi har lejet en feriehytte i Harzen til den første af de to ugers ferie, og når den uge er slut, kører vi længere sydpå til Bayern, hvor vi vil køre lidt rundt og indlogere os på enten hoteller eller ”bed and breakfast”, som jeg har hørt, at der er mange af netop i Bayern. Selvfølgelig bliver turen hjem lidt lang for børnene, men det regner jeg ikke med bliver det store problem, for tidligere år er det gået meget bedre på hjemturen end på udturen, så vi ser frem til en rigtig familieferie i Tyskland.