Oversigt

Oversigt over lånemuligheder? Hvis du af den ene eller anden grund har brug for at låne penge, så vil jeg her skrive om en række af de lån, som der findes på markedet. Det er ment som en overordnet gemmengang af lånetyperne, og hvad du skal være opmærksom på.

Hvorfor er lånets type vigtig?

Det er vigtig. at du finder det lån. der passer til dine behov. For der findes efterhånden så mange typer af lån, at det er meget svært at gennemskue, hvad der er det bedste og billigste til lige netop det, du skal bruge lånet til. Derfor bør du sætte dig godt ind i, hvad du skal bruge lånet til, og hvad de forskellige lånetyper vil koste dig.

Lån ved køb af bolig

En af de største investeringer, man gør her i livet, er, når der skal købes bolig. Derfor er det her især vigtigt, at man har styr på, hvad man skal have. Du kan altid gå i banken og få rådgivning, men det skader ikke, hvis du selv er inde i valgmulighederne på forhånd. Der findes mange typer af lån bare til køb af bolig, og jeg vil gennemgå nogle af de vigtigste nedenunder.

Flexlån

FlexLån er i øjeblikket den billigste form for boligfinansiering. Men renten kan svinge, og du skal derfor have luft i økonomien til at klare eventuelle rentestigninger. Med den lave rente følger også en risiko – nemlig hvis renten skulle stige. Det er derfor vigtigt, at du har luft i økonomien, hvis renten skulle stige. Og du skal være villig til at løbe en risiko for at få en gevinst.

FlexGaranti

FlexGaranti er et variabelt forrentet obligationslån, hvor du har garanti for, at renten ikke overstiger et fastsat niveau. Du skal dog være opmærksom på, at den forskel, der er mellem den variable rente og renteloftet, er ensbetydende med en højere ydelse, hvis renten skulle stige. Risikomæssigt er personer med FlexGaranti villige til at løbe en lille risiko for at få en gevinst.

Obligationslån

Obligationslån er et lån med fast rente i hele lånets løbetid. Denne type lån giver dig mulighed for selv at konvertere op eller ned, når renten stiger eller falder. Obligationslån anbefales ved større lån med længere løbetid. Du skal dog være opmærksom på, at ved at vælge en fast rente går du glip af en rentebesparelse på forskellen mellem et fastforrentet lån og et variabelt forrentet lån. Risikomæssigt er personer med obligationslån ikke villige til at løbe en risiko for at få en gevinst.

Kontantlån

Kontantlån er et lån med fast rente i hele lånets løbetid. Det er det billigste fastforrentede lån, fordi du kan indregne et eventuelt kurstab i renten og dermed trække det fra i skat. Kontantlån er bedst til mindre lån med kort løbetid. Denne type af fastforrentede lån har imidlertid ikke samme fleksibilitet som et obligationslån. Konverteringsmulighederne er meget begrænsede.

Samtidig skal du være opmærksom på, at du ved at vælge en fast rente går glip af den renteforskel, der er mellem et fastforrentet lån og et variabelt forrentet lån. Risikomæssigt er personer med kontantlån ikke villige til at løbe en risiko for at få en gevinst.

Andre type af lån

Ud over disse nævnte lånetyper er der en lang række af hurtige lån. Hvor du meget hurtigt og ofte uden at skulle gennem det store tjek af banken kan optage et lån. Der findes også SMS lån og dem kan du også læse om under hurtige lån og penge nu og her.

Hvad gør jeg nu for at komme videre? Det letteste for dig nu er at gå i din lokale bank og få et tilbud på netop det lån, du har brug for. Du kan også gå til lånesiden Broker Lån DK, hvor du hurtigt kan lave sammenligninger af forskellige lån og kviklån. Lån de enkelte banker imellem og derved finde den eller de banker som er billigst.