Små figurer til pynt

Du har lidt stress. Der er noget der går dig på. Du skal slappe af. Finde dig selv. Og det kan sommetider være lidt svært. Men du har faktisk fundet ud af, at hvis du tager et par af de der små stressbolde, man kan købe, og sætter dig og knuser dem i din hånd, så finder du fred og ro. Det er et godt lille instrument til at stresse af med efter en lang og hård arbejdsdag. Du har en vane med at lægge de der små bolde på reolen. Og din partner har en (dårlig?) vane med at fjerne boldene fra reolen. De er ikke kønne at kigge på. Du får at vide, at de skal lægges ned i skuffen ved dit arbejdsbord inde på hjemme kontoret. En lille kilde til en lille konflikt, som slet ikke burde forekomme i jeres forhold. Så du ignorerer din partner, når hun brokker sig over at stressboldene ligger det forkerte sted.

Noget at arbejde med

I ved godt, at det er en lille splint i jeres forhold, som kan udvikle sig til en eksplosion. I ved også, at I skal fjerne den lille splint. Du går derfor en lille ekstra omvej, når du skal hjem fra arbejde. Det giver dig muligheden for at tænke over tingene. Det giver dig mulighed for at få blodtrykket ned – glemme problemerne på jobbet. Og det giver dig en lille smule mere energi, så du kan komme hjem og være glad. Din partner kan godt mærke, at du har ændret din vane og rutine lidt. Og det går fremad i forholdet.

Du er dog bange for, at I kan falde tilbage til den sure tone og utilfredsheden, som ofte kommer snigende ind i hverdagen. Men, du vil ikke tænke på det lige nu. For du har lige spottet nogle træfigurer, som er udstillet i et vindue hos en isenkræmmer. De er søde. Smukke. Og det ser til, at de er lavet af træ.
Du går derfor ind til isenkræmmeren for at se nærmere på figurerne. Du spørger om, hvad de er lavet af. Du bliver overrasket over at få at vide, at de er lavet af egetræ – og at de er fremstillet i Danmark. Du tager en af dem i hånden. Føler på den. Lader dine fingre mærke det fint glatslebne træ. Ikke en eneste splint. Ikke en eneste lille forstyrrende knop. Du bestemmer dig for, at de kan erstatte dine stressbolde.

De er fra Spring Copenhagen

Figurerne er kønne at kigge på. De kan holde til, at du knuser dem i din hånd. Ekspedienten, som viser dig den ene figur efter den anden, fortæller dig, at de kommer fra et dansk firma, der hedder Spring Copenhagen – se her. Hun fortæller dig også, at figurerne er meget populære, og efterhånden er ved at blive samlerobjekter i mange familier. Det er du ligeglad med. Du kan lide figurerne, fordi de er behagelige at have i hånden. Og du gider ikke længere at høre på surmuleri over stressbolde, der ikke ligger i skuffen. Du har fundet erstatningen – som er smuk, funktionel og som ingen vil klage over, at du efterlader på reolhylden.

Ved at være godt træt

Du er faktisk ved at være lidt træt. Der har været mange festlige begivenheder i de sidste par måneder. Du har brug for at få hvile. Du har brug for at få sovet ud. Bare en enkelt weekend. En af dem, hvor du får lov til at rende rundt derhjemme i nattøj – hele weekenden. Sådan en weekend, hvor ingen ser dig – og du ikke ser venner, familie eller kollegaer.

Det har dog også været nogle dejlige måneder, hvor du har været til familiefest (Bedstefars 75-års fødselsdag), bryllup (en af dine veninder), byfest i Køge (en gammel kæreste ville gerne se dig!) og naturligvis jazzefestival på Fyn (Ikke København. Den sidste er for kedelig efterhånden), plus en del fester hos venner her i København. Så rejser mellem forskellige steder i landet og København har også medvirket til trætheden. Men nu er du hjemme igen. I næste uge rejser du til syden i 14 dage. Og du ved, at det bliver en tur med massevis af fester.

Kendt for fester

Øen, I skal opholde jer på, er kendt for sine store fester. Gadefester hver aften. Store arrangerede fester på de eksklusive barer osv. Der vil være gang i den.

Men der er noget, du har tænkt på: Når du nu skal til så mange fester, hvorfor sørger du så aldrig for at få købt en gave til værten eller værtinden i tide? Du ved, at en gave til værten er en gestus, som bliver værdsat overalt. Hele kloden. Så nu, inden I skal afsted sydpå – ned til festøen – så skal du altså være forberedt. Og derfor går du på indkøb. Du skal ud og finde små – og billige – gaver, som du nemt kan tage med i kufferten – og som du ikke vil have ondt ved at forære til et barn, en ældre mand eller kvinde eller bare en eller anden type, der har inviteret dig til sin private fest. Men, hvad skal du finde på at tage med?

Pyntegenstande og figurer fra Kay Bojesen

Et forslag kunne være, at du fokuserer lidt på dansk design og den tradition, som vi har her i landet. Det behøver ikke at koste en formue. Og det her med dyre møbler kan slet ikke komme på tale. Men måske små kønne pyntegenstande fra Kay Bojesen kunne være en løsning, der er brugbar. Du kan få små nøgleringe med emoji-lignende små kugler på, som er ret lækre at holde i hånden. Du kan få lidt større figurer, der kan bruges som papirvægte eller bare være smukke objekter, der står på et skrivebord eller gemmer sig i en reol.

Det er objekter, der er lavet af træ – og de viser den stolte og gamle tradition for godt design og håndværk, som vi har her i landet. Uden at de er voldsomt dyre. De er gode repræsentanter for, hvad dansk kvalitet er. Og det er måske det bedste du kan give de mennesker, du besøger og fester med: Et lille indtryk fra Danmark, som de altid vil værdsætte – og som vil få dem til at tale om den smukke pige, de mødte.