Solen driller

Jeg har et stort problem. I sommerperioden bliver det værre. I vinterens forløb er det ikke så slemt. Og dog. Mit problem er, at mit kontor er sydvendt. Og det har et kæmpestort vindue. Det er faktisk, sådan at i hele sommeren så har jeg sol fra det tidspunkt, hvor jeg møder ind, til jeg går igen. Og der bliver meget varmt. Det kan være svært at koncentrere sig om opgaverne, når her er så varmt. I vinterhalvåret er det lidt nemmere at klare. Men de dage, hvor her er sol, bliver her også ret varmt.

Udvendig solafskærmning

Jeg har hidtil klaret mig med at skærme vinduerne af med almindelige gardiner. Men i de sidste 2 år har det ikke været tilstrækkeligt. Så jeg har anmodet virksomhedens ledelse om at gøre noget ved problemet: Enten kan de flytte min arbejdsplads til et andet kontor, eller de må finansiere noget udvendig solafskærmning. Hvis de vælger at flytte min arbejdsplads, så vil jeg gerne flyttes til et kontor, hvor vinduerne er vestvendt, så jeg kun får sol sidst på dagen.

Indtil nu har de ligesom ignoreret min anmodning. Så jeg har lagt en plan. Jeg vil konstruere et problem, som kun jeg kender løsningen på, men det vil jeg holde hemmeligt. Så vil jeg invitere ledelsen til et møde på mit kontor. Det skal handle om problemet. Så problemet skal præsenteres på en måde, så de forstår, at vi er nødt til at finde en løsning hurtigt. Derefter vil jeg sende dem en mail om, at vi kan mødes på mit kontor kl. 14:00, hvor solen står stærkest på vinduet. Og så vil jeg trække mødet ud i en time eller to, inden jeg præsenterer dem for løsningen.

Måske indvendig solafskærmning?

Jeg tænker, at de så vil kunne forstå, at her er ulideligt varmt efter middag, og at der skal gøres noget ved det. Det er jo ikke effektivt. Hvis de sveder lidt, så tænker jeg, at de vil kigge på min anmodning om at få indvendig solafskærmning på mit kontor. Er jeg lidt ondskabsfuld? Måske. Ja, det er jeg. Men jeg har jo sagt det flere gange til dem. Uden at der er sket noget.

Behøver ikke være dyrt

Det behøver ikke at være en dyr løsning. Du ved sådan en med elektrisk styring af persiennerne. Det kan såmænd bare være nogle ganske almindelige persienner, som man selv regulerer ved at dreje på en pind eller trække i en kæde. Ikke noget fancy. Bare noget, der skærmer for solen, så jeg kan bruge min tid effektivt. Det er jo min effektivitet og snilde, som de sætter pris på. Og betaler dyrt for. Så, jeg har tænkt mig at udføre min plan i næste uge. Vi er inde i en periode, hvor her ikke er så varmt som i sommerperioden. Alligevel, så bliver her meget varmt, når solen skinner. Også i november. Næste uges vejrudsigt har lovet mange dage med sol og skyfri himmel. Dog en del blæst.

Jeg håber virkeligt, at min plan vil give mig det resultat, jeg forventer. Ellers må jeg finde på noget andet. Der er jo mange muligheder: https://a10.dk/solafskaermning/