Sverige og Gardasøen

Vi har familiemøde. Det er noget, vi gør mindst en gang om året. Oftest handler mødet om, hvor vi skal på ferie, eller om, hvor mange lommepenge børnene skal have. Det er ikke altid helt nemt at argumentere for, at de ikke skal have flere, end de allerede, får. Men i aften handler det ikke om lommepenge.

Feriemål

Mødet handler om, at vi efter en lang, lang periode kan se, at vi muligvis kan komme på ferie til sommer. Hvis alt går, som de siger, at det vil, så kommer der en vaccine, der virker, og som dermed vil frisætte kræfter og lyst til at realisere en masse aktiviteter, vi ikke har kunnet udføre i lang tid. En af dem har været at tage på ferie. Ofte tager vi jo på ski i Sverige.

På camping i Italien

Ja! Vi vil gerne på ferie til sommer. Og hvis vi tænker os lidt om, så er der faktisk ikke så lang tid til, at det bliver sommer. Foråret er på vej, og når vi først er inde i foråret, ja så er det lige pludselig sommer.
Min idé er, at vi skal leje et mobilhome i Italien og bruge 14 dage der. Sådan lidt en luksusudgave af camping ved Gardasøen. Jeg synes, vi fortjener det. Børnene har været så tapre. De har ikke været surmulende i al den tid, hvor vi har været i karantæne. Min mand og jeg har været ualmindeligt tålmodige. Især jeg. Jeg kan ellers godt have en meget kort lunte. Men jeg har også været meget forsigtig. Så tålmodighed betaler sig. Vi er ikke blevet smittet. Vi er sunde og raske. Og vi har mod på at prøve ting af, når vi får lov til det igen.

Vi fortjener en ferie

Jeg synes virkeligt, at vi alle sammen fortjener en dejlig ferie, som kan give os minder langt ud i fremtiden. Og som kan hjælpe os til at glemme, hvor svært det har været at komme igennem 2020. Ja, hvis jeg skal være helt ærlig, så ville jeg gerne annullere 2020.

Det kan kun gavne os alle sammen: Vi bliver et år yngre. Vi har ingen minder om Covid-19 og skrækbilleder af svulmende minkmassegrave, tanks i byer fyldt med døde mennesker eller store politiske slagsmål om, hvordan krisen skal håndteres.

Men det kan jo ikke lade sig gøre. Så derfor har vi besluttet at tænke fremad. Og positivt. Vi skal nok komme på ferie i udlandet igen. Om det bliver en bilferie med feriebolig eller en ferie med flybilletter, hotelophold og fremmede sprog, som vi ikke forstår, er sådan set ikke det vigtige.

Det vigtige er, at vi er positive og ser på fremtiden med gåpåmod og lyst til at komme videre. Gør vi det, så skal vi nok komme igennem de sidste bølger af corona-krisen. Og et af de instrumenter, jeg har til at indgyde gåpåmod hos min familie, er at føre dem ind i et mentalt rum, hvor vi sammen planlægger vores næste ferie. Jeg ved godt, at det bare er en drøm lige nu. Men planlægning er altid bare en drøm. Tingene ændrer sig undervejs, når man udfører planen. Og det skal mine børn lære.